P11 Akatemia, PU12 Kilpa 1 (2011)

PPJ/PPJ 2011 - Viikingit P11 Miniakatemia   4 - 3 RL

Vantaa, Myyrmäen urheilupuisto

FC Viikingit miniakatemia, TalviVantaaCup 2023 yhteenvetoraportti

FC Viikingit miniakatemia osallistui 3.-5.3.2023 Länsi-Vantaalla järjestettyyn TalviVantaaCup-turnaukseen. Turnaus pelattiin Viikinkien osalta Myyrmäki-hallissa ja muita otteluita myös Aktia Areenalla. Pelimuotona 8v8 ja peliaika 2x18 minuuttia.

Alkulohko

Viikinkien alkulohkossa pelasivat lisäksi EPS/punainen, HJK 2 ja VJS. Toisessa alkulohkossa pelasivat PPJ, Käpa/United, FC Espoo ja PKKU. Lohkojen kaksi parasta jatkavat sunnuntain mitalipeleihin.

FC Viikingit miniakatemia – EPS/punainen

Ottelu ehti vanhentua vain 15 sekuntia kun Viikingit siirtyy 1 – 0 johtoon. EPS:n aloituspotkun jälkeen Faraz Jafarian purkaa päällään keskikentälle. Bebe Malinen siirtää pienen siirron Leevi Asikaiselle, joka vapauttaa nopealla puolenvaihdolla Mira Säikön maalintekopaikkaan. EPS:n maalivahti torjuu laukauksen jalallaan mutta jatkopallosta Max Kitururu paukuttaa pallon lähes tyhjään maaliin.

Viikinkien toinen maali on lähellä kun Matviy Bilyk löytää Leevi Asikaisen, jonka kaukolaukaus tipahtaa EPS:n maalin ylärimaan.

Ensimmäisen puoliajan aivan lopussa EPS tasoittaa, kun hyökkääjän rangaistusalueen rajalta lähtenyt laukaus painuu Viikinkien maaliin. Puoliajalle mentiin tilanteessa 1 - 1.

Toiselle puoliajalle Viikingit vaihtaa koko kentällisen pelaajia. Maalipaikkoja ei kumpikaan joukkue juurikaan saanut luotua ja peli oli tarkkaa. Ottelun loppupuolella Viikinkien Anssi Haikala syöttää Eliel Wackelin läpiajoon. Eliel kaadetaan aivan rangaistusalueen rajan tuntumassa väärin ottein ja Viikingeille vapaapotku. Vaparin menee ampumaan Stefano Corsi, jonka hirmuinen kanuuna painuu EPS:n maalin alakulmaan. Viikingit voitti tällä viimeisen sekunnin maalilla 2 - 1.

Kooste ottelusta FC Viikingit miniakatemian Youtube-sivuilla.

FC Viikingit miniakatemia – HJK 2

Alkulohkon toinen ottelu HJK:ta vastaan ja Viikingit aloitti myös nyt räväkästi. Jo kahden peliminuutin kohdalla Viikinkien Anssi Haikala syöttää Mira Säikölle, joka tekee terävän juoksun rangaistusalueelle ohi HJK:n puolustajan ja sijoittaa vasemmalla jalalla tarkasti alakulmaan 1 – 0 johto-osuman.

Puoliajalle lähdettiin Viikinkien 1 - 0 johtoasemassa.

Toisella puoliskolla tahkotiin ilman maaleja aina ottelun loppuminuuteille saakka. Viikingit niittaa pelin loppulukemiksi 2 – 0 kun Faraz Jafarian liikuttaa pallon Stefano Corsille oikealle laidalle. Stefano ohittaa puolustajan ja ajautuu melko pieneen kulmaan mutta laukaus yllättää HJK:n maalivahdin ja painuu verkkoon asti.

FC Viikingit miniakatemia – VJS

Alkulohkon viimeiseen otteluun turnauksen isäntäjoukkuetta VJS:ää vastaan lähdettäessä Viikingit oli jo varmistanut jatkopaikan välieriin kahden voittonsa ansiosta. VJS:n tilanne oli täysin sama, hekin olivat varmistaneet jatkopaikkansa.

VJS siirtyy 1 – 0 johtoon 11. minuutin kohdalla kun hyökkääjän terävä pystyjuoksu ja siitä seurannut laukaus painuu Viikinkien maaliin.

Viikingit tasoittaa heti perään. Akin Saritas keskittää rangaistusalueelle Leevi Kinnuselle, joka ottaa haltuun ja ampuu nopeasti kakkoskosketuksella pallon VJS:n maaliin, tilanteeksi 1 – 1.

Ensimmäinen puoliaika oli melko tasaista vääntöä ja molemmilla joukkueilla oli puolivaarallisia paikkoja tehdä lisämaalejakin.

Toisella puoliajalla VJS sai pelistä paremman otteen. 2 – 1 osuma tulee keskityksen jälkeen kun VJS:n pelaaja ohjaa takakulmalta maaliin. 3 – 1 osumassa VJS:n hyökkääjä pääsee maalivahdin ohi ja siirtää tyhjään maaliin.

Muutama minuutti ennen ottelun loppua sattuu ikävä tilanne, kun VJS:n pelaaja saa kovan taklauksen nilkan seutuville ja joutuu kentän laidalle jääpussien kanssa hoitamaan tilannetta eikä pysty enää jatkamaan ottelua.

VJS tekee ottelun lopussa vielä kaksi lisämaalia ja voittaa ottelun lopulta lukemin 5 – 1.

Viikingit sijoittui alkulohkossaan toiseksi ja kohtaa välierissä sunnuntai-iltapäivällä B-lohkon voittaneen PPJ:n.

Jatkopelit

FC Viikingit miniakatemia – PPJ (välierä)

Sunnuntain välierissä kohtasivat FC Viikingit miniakatemia ja PPJ sekä VJS ja FC Espoo.

Viikingit oli hyvällä jalalla ja asenteella liikkeellä. Kolmen minuutin kohdalla Leevi Asikainen murtautuu läpi PPJ:n maalivahtia vastaan mutta laukaus menee päin maalivahtia.

Viikingit loi ensimmäisellä puoliskolla kourallisen kohtuullisia maalipaikkoja, etenkin kaukolaukauksia, mutta ei onnistunut lisäämään johtoaan. Viikinkien maalissa koko turnauksen läpi pelannut Felix Blomqvist oli lähes työtön maalillaan.

Toisen puoliajan Viikingit aloitti hyvin, mutta PPJ lisäsi vauhtia sitä mukaan kun ottelu eteni. Viikingit alkoi ottelun lopussa ehkä liikaa varmistelemaan johtoaan ja antoi otetta PPJ:lle.

PPJ pääsee tasoittamaan peli kun vasemmalta laidalta tulleen keskityksen pääsee hyökkääjä ohjaamaan ykkösellä sisään. Heti tuon maalin jälkeen Viikkarit yrittää erikoista kikkaa kun Stefano Corsi ampuu suoraan aloituspotkusta täydellisen laukauksen PPJ:n maalin yläkulmaa kohden. Maalivahti saa vaivoin nyrkkeiltyä pallon riman yli kulmapotkuksi.

Ottelu päättyi 1 - 1 ja siirryttiin rangaistuslaukauskilpailuun. Viikingeiltä pilkun laittoi sisään Leevi Asikainen sekä Bebe Malinen mutta Faraz Jafarianin rankkarin PPJ:n maalivahti onnistui koppaamaan. PPJ:n kaikki kolme pelaajaa pussittivat pallon sisään ja Viikkareille siis karu tappio ja nokka kohti pronssiottelua.

Kooste tästä välieräottelusta FC Viikingit miniakatemian Youtube-sivuilla.

FC Viikingit miniakatemia – FC Espoo (pronssiottelu)

Pronssiottelussa Viikinkejä vastaan tuli FC Espoo.

Viikingit siityy 1 - 0 johtoon kolmen minuutin kohdalla kun Max Kitururu katkaisee FC Espoon puolustajan avauksen. Pari terävää askelta eteenpäin ja kaukolaukaus uppoaa Espoon maaliin.

Viikingit lisää johtoa 2 - 0 lukemmin Olli Tuomisen antaman tarkan kulmapotkun jälkeen. Pallo tarkasti maalin takakulmalle, josta Leevi Kinnunen ohjaa ykköskosketuksella pallon verkkoon.

Viikkareilla oli ottelu hyvin hallinnassa alusta alkaen eikä Espoo päässyt juurikaan hätyyttelemään Viikinkien maalia. Ottelun 14. minuutilla kuitenkin Espoo rakentaa hyvän hyökkäyksen ja nro #14 pääsee laukomaan rankkarialueen sisältä pallon Felix Blomqvistin käsien kautta pussiin.

Puoliajalle mentiin Viikinkien johtaessa 2 - 1.

Toinen puoliaika oli melko tasaista vääntöä. Lopullinen niitti tulee 30 sekuntia ennen loppua. Mira Säikkö näkee Leevi Asikaisen vapaana oikealla laidalla ja Leevi nostaa pallon hienolla nepillä yli FC Espoon vastaan tulleen maalivahdin. Loppunumeroiksi siten tähän pronssiotteluun 3 - 1 Viikingeille.

Pronssiottelun kooste alla.

Turnauksen voitti lopulta rankkarikilpailun jälkeen PPJ. Onnittelut voittajalle! Lopulliset sijoitukset alla: