P11 Akatemia, P11

KoiPS - Viikingit akatemi   3 - 6

Havukoski TN B

KoiPS - FC Viikingit miniakatemia otteluraportti (Piirisarja)

Piirisarjan P11 kevätkausi 2022 huipentui päätösottelulla, jossa kohtasivat toistaiseksi voitosta voittoon marssinut FC Viikingit miniakatemia ja lohkon kakkosena oleva KoiPS. Ottelu pelatiin KoiPS:n kotiareenalla Itä-Vantaalla Havukosken urheilupuistossa.

Viikingit aloitti ottelun hyvin. Ensimmäinen paikka syntyy Mira Säikölle mutta laukaus painuu yli maalin Havukosken häkkiverkkoihin. Seuraava hyvä paikka syntyy Viikinkien Maksim Seredalle hienon syöttökuvion jälkeen mutta laukaus ohi maalin.

Viikingit saa maalitilin auki ottelun 8. minuutin kohdalla. Maksim riistää pallon KoiPS:n puolustajalta ja siirtää Leevi Asikaiselle, joka etenee rangaistusboksiin ja ampuu terävästi pallon sisään ja Viikingit 1 - 0 johtoon.

KoiPS tulee tasoihin 14. minuutin kohdalla kun joukkueen yksi parhaista maalintekijöistä Hilmi Ismaili onnistuu murtautumaan rangaistusalueelle ja ampuu terävän laukauksen maalin etukulmasta sisään.

Viikingit ottaa kuitenkin jälleen komennon ja siirtyy 2 - 1 johtoon. Maksim nostaa tarkan kulmapotkun, joka tulee täydellisesti Miralle takakulmalle ja Mira ohjaa pallon suoraan sisään. KoiPS:n maalivahdille ei jää mitään saumoja torjuntaan.

24. minuutin kohdalla Viikingit sommittelee todella hienon maalin. Stefano pitää katseen ylhäällä puolustualueella ja löytää järkevällä syötöllä keskipisteen kohdalta Leevin, joka vapauttaa nopealla jatkolla Maksimin irti. Maksim leikkaa laidalta keskelle ja ampuu pallon oikeaoppisesti maalin vastakkaiseen kulmaan, johon KoiPS:n maalivahti lähti liikkumaan. Viikinkien päävalmentaja Roberto Nuccion tuttu huudahdus maalin jälkeen: "Bravo!"

KoiPS ei luovuta vaan kaventaa tilanteeksi 3 - 2 ensimmäisen puoliajan loppupuoliskolla. Maalinteossa onnistuu jälleen Hilmi Ismaili.

Viikingit kuittaa nopeasti takaisin. Olli Tuominen etenee aivan päätyviivalle pallon kanssa ja lähes nollakulmasta onnistuu nostamaan laukauksen KoiPS:n maalivahdin yli. Maalin myötä Viikingit siirtyy 4 -2 johtoon. Tällä tilanteella lähdettiin myös ottelun puoliajalle.

Toinen puoliaika alkoi melko samanlaisissa merkeissä kuin ensimmäinen. Viikingit hallitsi palloa enemmän. KoiPS pyrki hyökkäämään nopeammilla liikkeillä ja pidemmillä palloilla. 51 minuutin kohdalla KoiPS:n Levi Tanke Aba tekee vahvan rynnistyksen Viikinkien rangaistusalueelle ja ampuu terävästi pallon maaliin kaventaen tilanteeksi 4 - 3.

Viikingit rokottaa kuitenkin nopeasti perään. Kulman jälkitilanteesta pallo pomppii Miralle, joka suorittaa vaikeasta asennosta hienon vasemman jalan volleylaukauksen maalin riman alle. Tällä osumalla Viikingit siirtyy 5 - 3 johtoon kun ottelua on enää muutama minuutti pelaamatta.

Heti edellisen maalin perään Viikingit tekee vielä 6 - 3 ja ottelu ratkeaa lopullisesti. Lauri ja Maksim organisoivat tilanteen seinäsyötöillä ja Bebe Malinen pääsee lopulta tuikkaamaan maalin edestä ottelun loppulukemat tauluun.

Viikingit piti ottelun hienosti näpeissään alusta loppuun saakka ja otti ansaitun voiton. KoiPS taisteli tänään myös hyvin mutta tällä kertaa se ei aivan voittoon asti riittänyt.

Viikinkien maalivahtikaksikko Felix Blomqvist - Erik Kunelius, jotka molemmat pelasivat tässä ottelussa, selvisivät hienosti. Muutama tärkeä pelastus nähtiin molemmilta. Viikinkien puolustuksessa mainiosti luutineet Stefano Corsi - Lauri Korhonen - Matviy Bilyk lopulta pystyivät kuitenkin estämään KoiPS:lta aivan huippumaalintekopaikat ja helpottivat näin maalivahtien urakkaa.

Ottelussa kolisteltiin myös jonkun verran kaverin napeille ja nähtiin kovia taklauksia. Alla yksi esimerkki, jossa kyytiä saa Viikinkien Akin Saritas.

Piirisarjan 2022 kevätkausi on täten paketissa. Viikingit jyräsi alusta loppuun mainiosti, ja lopulta hoiti kaikki 8 otteluaan voitokkaasti.