P11 Akatemia, P12 Ykkönen

Viikingit - PPS  13 - 0

Helsinki, Kartano 2 TN A

FC Viikingit miniakatemia - PPS otteluraportti (P12 Ykkönen)

FC Viikingit miniakatemia kohtasi P12 Ykkösen viikkopelissä keskiviikkona 26.4.2023 vantaalaisen Pakkalan Palloseuran (PPS). Ottelu pelattiin Viikinkien kotikentällä Kartanolla.

Viikingit aloitti hurjasti. Vain minuutin pelin jälkeen kulmapotkun jälkeen Leevi Asikainen syöttää ja Bebe Malinen ampuu takayläkulmaan suoraan syötöstä.

Vain kaksi minuuttia avausmaalista ehti kulua kun sama kaksikko rakentelee oikealta laidalta hyökkäyksen ja Leevi sijoittaa Beben syötöstä maalin alakulmaan 2 - 0 johdon.

Viikingit puolustaa hieman huolimattomasti ja PPS:n hyökkääjä pääsee 10. minuutin kohdalla lähes yksin läpi mutta laukaus hiuksenhienosti Viikinkien maalin yli.

13. minuutin kohdalla Viikingit tekee 3 - 0 osuman. Leevi neppaa PPS:n puolustuslinjan yli Stefano Corsin vapaaksi ja Stefano pamauttaa pallon maalin kattoon lähietäisyydeltä.

4 - 0 osumassa Viikinkien Pauli Vakula vasemmalta laidalta löytää keskeltä kenttää Beben, joka vapauttaa Stefanon rangaistusalueelle vapaaksi. Stefano harhauttaa vielä PPS:n maalivahdin ja laittaa pallon tyhjiin.

Viikinkien vyöry sen kuin jatkui. Seuraavassa osumassa Leevi ohjaa takavasaralla pallon Eetu Lundqvistille, jonka huikea vasemman jalan laukaus menee yläkulmaan, lähes ristikon kautta sisän. Kerrassaan kaunista.

6 - 0 osumassa Viikinkien Leevi Kinnunen laittaa Eliel Wackerin puolittaiseen läpiajoon. Eliel painaa oikealta puolelta tarkan laukauksen maalin alakulmaan. Näissä lukemissa lähdettiin puoliajalle.

Toisen puoliskon Viikingit aloitti samalla vyöryllä kuin ensimmäisenkin. Joukkue teki puoliajalla taktisen muutoksen ja nosti normaalisti alempana puolustuksessa pelaavia pelaajia laidoille ylemmäksi kenttää. Tämän seurauksena heti puoliajan alussa Matviy Bilyk ajaa läpi oikealta laidalta ja laukoo mutta PPS:n maalivahti torjuu jalallaan. Jatkopallosta Viikinkien Akin Saritas pääsee kuitenkin sijoittamaan pallon varmasti pömpeliin.

8 - 0 lukemiin mennään kun Timur Agruzov laukoo ja maalivahdin torjumasta irtopallosta Matviy pääsee laittamaan helposti sisään.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä soi jälleen. Bebe keskitää maalin eteen ja Timur puskee sisään, 9 - 0.

Viikinkien kymmenes maali tulee kulmapotkun jälkeen. Leevi ohittaa puolustajan lähes maaliviivaa pitkin edeten ja antaa takaviistoon Akinille, jonka erinomainen vasemman jalan laukaus napsahtaa maalin takayläkulmaan.

11 - 0 osuma syntyy Leevin riistäessä maalivahdin maalipotkun ja ajaessa keskeltä yksin maalivahtia vastaan. Pieni siirto vastaan tulleen maalivahdin ohi ja pallo lirumalla sisään.

Illan kaksi viimeistä osumaa syntyy Leevi Kinnusen toimittamana. Ensimmäisessä näistä Leevi riistää PPS:n pelaajan alaspäin antaman syötön ja harhauttaa taidokkaasti maalivahdin ja laittaa tyhjiin. Jälkimmäisessä maalissa Faraz Jafarian nostaa keskityksen maalille, ja Kinnunen niittaa verkkoon.

Ottelun loppulukemat 13 - 0 Viikingeille.