P11 Akatemia, FinEst League

Viikingit - RFS Riga 1  2 - 1

Rapla jalkapallohalli

FC Viikingit miniakatemia - RFS Riga 1 otteluraportti (Finest-turnaus)

FC Viikingit miniakatemia osallistui 28.-29.1.2023 Finest-turnaukseen Keski-Virossa Raplan kunnassa, noin 50km Tallinnasta etelään. Turnauksen näyttämönä toimi Raplan jalkapallohalli. Turnaukseen osallistui joukkueita Suomesta, Virosta sekä Latviasta. Joukkueet oli jaettu kolmeen alkulohkoon, joiden voittajat sekä paras kakkonen jatkavat neljän parhaan joukkoon ja muut pelaavat alemmista sijoituksista.

Viikinkien ryhmä lähti lauantai-aamuna aamulautalla kohti Tallinnaa. Muutaman tunnin matkalla ehdittiin iskeä korttia koko ryhmällä valmennuksen kanssa ja miettiä tulevia päivän otteluita.

Ensimmäisenä vastaan tuli latvialainen RFS Riga:n ykkösjoukkue. Rigan tämä ryhmä kohdattiin viimeksi Liettuan Vilnassa turnauksessa, ja ennakkoon tiedettiin, että kova ryhmä on vastassa heidän kaataessa silloin mm. Juventuksen ja Benfican kyseisessä turnauksessa.

Viikingeillä oli ilmennyt turnaukseen lähtiessä muutamia viime hetken poissaoloja, ja mm. joukkueen ykkösmaalivahti oli turnauksesta poissa, jolloin häkkiin ensimmäiseen otteluun valmennus valitsi normaalisti kenttäpelaajana operoivan Anssi Haikalan.

Riga pääsee ottelun alussa pari kertaa laukomaan Viikinkien maalia kohti mutta Anssilla ei isompia ongelmia kummassakaan tilanteessa.

Kahdeksan minuutin kohdalla Viikinkien Bebe Malinen murtautuu keskeltä Rigan rangaistusalueelle ja hänen vedetään nurin juuri mutta tuomari ei tilanteesta vihellä rankkaria.

Seuraavasta hyökkäyksestä Viikingit luo kuitenkin samanlaisen tilanteen, jossa jälleen Bebe vedetään nurin ja tällä kertaa tuomarin käsi osoittaa alaviistoon 7,5-metrisen kohdalle. Pallon taakse rankkaria ampumaan menee Leevi Asikainen ja veto uppoa takuuvarmasti oikeaan yläkulmaan ja tällä osumalla Viikingit siirtyy 1 - 0 johtoon.

12. minuutin kohdalla Viikingit rakentaa hienon hyökkäyksen kun Mira Säikkö avaa omalta puolustusalueelta keskelle Leeville, joka jatkaa nopealla pystysyötöllä Bebelle. Beben maanuoliainen kilahtaa kuitenkin Rigan maalin pystytolppaan.

Seuraavasta hyökkäyksestä Riga pelaa korkean pallon Viikarien maalille, jonka Viikingit vielä hoitaa, mutta Rigan pelaaja pääsee riistämään pallon Viikinkien maalivahdilta ja laittamaan tyhjiin sisään tasoituksen 1 - 1. Tauolle lähdettiin myös näissä lukemissa ja Viikinkien valmentajalta Roberto Nucciolta tulee tiukat ohjeet toiselle puoliajalle.

Viikingit aloittaa ottelun toisen puoliskon rajulla ryminällä Rigan päädyssä. Laukauksia maalia kohti tippuu peräjälkeen mutta tulosta niistä ei tule.

Muutama minuutti ennen ottelun loppua Viikinkien hurja rynnistys tuottaa vihdoin tulosta. Rigan sivurajaheittosta pallo riistetään heiltä ja Mira antaa Bebelle pallon keskelle kenttää. Bebe ohittaa Rigan puolustajan terävästi ja tykittää alakulmaan Viikingit 2 - 1 johtoon.

Riga pääsee seuraavasta hyökkäyksestään vaaralliseen läpiajoon, mutta Anssin upea venytys pelastaa tilanteen.

Ottelun viimeisellä minuutilla Leevi saa vielä tiputettua pallon Rigan maalin ylärimaan mutta lisäosumia ei enää synny. Näin ollen Finest-turnauksen avausottelussa lukemat lopulta Vuosaari 2 - Riika 1...