P11 Akatemia, P11

Viikingit akatemi - KoiPS  5 - 4

Jakomäki nap TN

FC Viikingit miniakatemia - KoiPS otteluraportti (Piirisarja)

Piirisarjan kärkikamppailussa Jakomäessä kohtasivat FC Viikingit miniakatemia ja KoiPS. Kumpikin joukkue oli ennen tätä ottelua edennyt tappioitta sarjassa. Ottelun alkulämmöt otettiin Jakomäen pölyävällä hiekkakentällä, vaikka lämpöjä ei hirveästi tainnut tarvita ottaa kun mittarissa oli yli 20 celsiusastetta.

Viikingit aloitti ottelun erittäin vahvasti pitämällä palloa selvästi KoiPS:ia enemmän hallussa. Pallo liikkui pelaajalta toiselle nopealla temmolla eikä KoiPS saanut omaa peliä rullaamaan. Ensimmäisen vartin aikana Viikkarit tuhlaili useita maalipaikkoja ja pallo kilahteli KoiPS:n tolppaan kolmeenkin otteeseen.

Ottelun 17. minuutilla Viikingit vyöryttää hyökkäyksen jälleen KoiPS:n maalille ja Bebe Malinen onnistuu pujahtamaan vastustajan puolustajan takaa esiin ja survoo pallon maaliin aivan maaliviivan tuntumasta.

KoiPS tulee kuitenkin tasoihin kun KoiPS:n nro #7 pelataan Viikinkien puolustuksen keskeltä läpi ja tarkka sivallus ohi maalivahdin tasoittaa pelin.

KoiPS iskee toistamiseen 29. minuutin kohdalla ja siirtyy 2 -1 johtoon kun oikealta laidalta pelataan sama kaveri läpi, joka viimeistelee hienosti illan toisen maalinsa. Viikingit on nyt ensimmäistä kertaa tappioasemassa näissä Piirisarjan otteluissa. Puoliajalle lähdettiin myös 2 - 1 KoiPS:n johtoasemassa.

Toisella puoliajalla Viikingit saa 35 minuutin kohdalla kulmapotkun, joka nostetaan maalivahdin eteen. Tästä syntyneestä jälkitilanteesta Viikinkien Akin Saritas kairaa pallon puolustajien keskeltä ja siirtää kuulan maaliin ja pelin tasoihin.

Muutama minuutti ehtii kulua tasoitusmaalista kun idän punaiset pikkusoturit iskee jälleen. Asialla jo toistamiseen tänään vikkelällä jalalla liikkellä ollut Bebe, joka irtoaa yksin läpiajoon ja sivaltaa pallon oli maalivahdin maata pitkin maalin perukoille. Viikingit 3 - 2 johtoon.

KoiPS ei kuitenkaan luovuta. Hienosta kulmapotkusta KoiPS:n pelaaja pääsee siirtämään pallon suoraan Viikinkien maaliin ja tasoittaa näin ottelun 3 - 3 lukemiin.

43. peliminuutilla tänään tuhlailupäällä maalipaikoissa ollut Viikinkien Leevi Asikainen ampuu kaukolaukauksen, jonka jälkeiseen reboundiin Mirä Säikkö ryntää ensimmäisenä ja pääsee ohjaamaan Viikingit 4 - 3 johtoon.

KoiPS tulee ottelun lopussa vielä rinnalle. 4 - 4 tasoitus syntyy komealla alakulmalaukauksella eikä Viikinkien maalivahdille jää mahdollisuuksia torjuntaan. Viikinkien peli oli ottelun lopussa hieman sekaisin, eikä samanlaista pallovarmuutta löytynyt kuin ottelun alkupuoliskolla. KoiPS sen sijaan paransi ottelun loppua kohden vaikka oli ensimmäisellä puoliskolla pahassa pinteessä.

Viikinkien voitonnälkä on kuitenkin hirmuinen, eikä tasapelillä todellakaan lähdettäisi kotiin kovinkaan tyytyväisenä. Viimeisen 5-minuuttisen kohdalla laitetaan hirvittävä paine KoiPS:n päätyyn ja pari läheltä piti-tilannetta ei kuitenkaan tuota maalia. Ottelun viimeinen hyökkäys tuottaa lopulta tuloksen kun hattutempun viimeistelevä Bebe iskee pallon maaliin maalivahdin edestä ja lukitsee Viikingeille 5 - 4 voiton ja totta kai kunnon tuuletukset päälle! Pallo vielä keskelle ja tuomari puhaltaa pilliin ottelun päättyneeksi.

Viikinkien maalissa tänään pelannut Felix Blomqvist otti muutaman hienon kopin ja joutui töihin selvästi enemmän kuin aiemmissa otteluissa.

Viikingit liikutti palloa tänään hyvin, varsinkin ottelun ensimmäisellä puoliajalla, ja otti ottelun lopussa ohjat käsiinsä, joka toi lopulta voiton tässä tiukassa pelissä. KoiPS antoi kovan vastuksen tänään ja täysi tunnustus vastustajalle kovasta pelistä.