Viikinkien edustusjoukkue on valinnut tulevan kauden kapteenistonsa. Idän punaisten ryhmä valitsi keskuudestaan kapteeniksi Teemu Honkaniemen ja varakapteeneiksi Jesse Mutikaisen ja Simon Thurlingin. Koko kolmikko on jo useamman kauden Viikinkejä edustaneita pelaajia, joilla on iso rooli myös kentällä.

Teemu Honkaniemen ura Viikinkien edustusjoukkueessa alkoi jo vuonna 2009 ja tuore kapteeni on edustanut Idän punaisia yhteensä jo kuuden kauden ajan. Honkaniemi palasi Viikinki-paitaan viime kaudeksi pelattuaan välissä kolmen kauden verran pääsarjaa Vaasan Palloseuran riveissä ja yhden kauden Ykköstä KTP:ssa. Honkaniemi on rutiinillaan ja kokemuksellaan kovista peleistä Viikingeille äärettömän tärkeä hahmo niin kentällä kuin pukukopissakin.

Jesse Mutikainen puolestaan murtautui todenteolla juniori- ja reserviryhmien peleistä edustusjoukkueeseen kesällä 2016, ja otti saman tien itselleen paikan avauskokoonpanossa keskuspuolustajan paikalla. Viime kesänä Mutikainen puolestaan pelasi paljon keskikentän pohjalla ja osoitti myös tuolla pelipaikalla olevansa Kakkosen ehdotonta eliittiä. Mutikainen on kentällä vahva taistelija, joka johtaa omalla esimerkillään.

Simon Thurling kantoi Idän punaisten kapteenin nauhaa jo viime kesänä. Myös hän otti paikan Viikinkien kokoonpanosta jo kesällä 2016 saavuttuaan tuolloin joukkueeseen Ykkösen PS Kemistä. Thurling on ollut koko aikansa Viikingeissä ryhmän selkeitä avainpelaajia. Hän kuuluu joukkueessa niihin pelaajiin, jotka myös uskaltavat kentällä ohjata muita ja vaatia kaikilta parasta mahdollista panosta.