Upeasti viime kevään ja kesän aikana nousun A-juniorien Kakkosesta aina voiton päähän SM-karsintapaikasta tehnyt Viikinkien A-juniorijoukkue saa sittenkin tulevaksi kevääksi paikan SM-karsintaan, kun täydennysmenettelyssä aukesikin paikka, jonka saavuttaminen jäi syksyn lopuksi viimeisen ottelun voittoa vaille. Läpi kesän erittäin vakuuttavasti esiintynyt A-juniorijoukkue on siis jälleen uuden haasteen edessä ja luvassa on erittäin kovia ja hyvin kehittäviä pelejä.

Viikinkien A-juniorit aloittivat vuoden 2016 alussa A-junioreiden Kakkosesta, missä Slava Malakeevin valmentama ryhmä voitti komeasti oman lohkonsa ja nousi näin syyskaudelle A-junioreiden Ykköseen. Ykkösessä syksyllä Slavan pojat jatkoivat vahvaa lentoaan ja olivat mukana kärkikamppailussa loppuun saakka. Viimeisen Honka-pelin voitto olisi tuonut jo varmasti SM-karsintapaikan keväälle, mutta tappionkin myötä Viikinki-junnut jäivät sen verran vahvaan asemaan, että täydennyspaikan auetessa kutsu kävi ylemmäs pelaamaan.

Jo kesän aikana junioripuolelta nähtiin useampi nimi myös edustusjoukkueen riveissä. Esimerkiksi Aleksi Toralan ja Riku Vuoripellon vahvat otteet kentällä ja Aku Talkan onnistunut vastuun kantaminen maalilla jäivät varmasti valmennusjohdon mieleen kesää 2017 suunnitellessa. SM-karsintapaikka takaa jälleen entistä paremmin miesten peleihin valmistavia otteluita. Kun moni Viikinkien A-juniorijoukkueen viime kesän pelaaja on vielä vuotta tai kahta nuorempi kuin sarjan ikäraja sallisi, on nuorilta Viikingeiltä lupa odottaa paljon jatkossakin.