Viikingit matkustaa sunnuntaina Mikkeliin toisen kerran kesän 2018 Kakkosen kauden aikana. Tällä kertaa ottelua Urheilupuistossa isännöi Mikkelin Palloilijat. Sekä Viikingit että MP painivat samassa tasaisessa A-lohkon keskikastissa, jossa lähes kaikilla joukkueilla on vielä sopivien ristiinpelaamisten myötä mahdollisuudet nousta lohkon kärkipaikoille. Mikkeliläisillä matka on hieman lyhempi, sillä MP on kolme pistettä Viikinkien edellä ja vain kolmen pisteen päässä lohkoa johtavasta JäPS:sta.

MP tulee otteluun hyvässä vireessä, sillä se pieksi edellisessä pelissään sarjajumbo LPS:n vieraskentällä peräti lukemin 2-7. Sitä edeltävä Mikkelin derby Pallo-Kissoja vastaan kuitenkin päättyi MP:n kannalta tylysti, kun MiPK ratkaisi ottelun jo ensimmäisen jakson aikana latomalla MP:n verkkoon kolme osumaa.

Viiteen viimeiseen otteluun mahtuvat myös tylyhkö tappio PEPO:lle lukemin 4-0, voitto FCV:stä vieraskentällä 0-2 ja tasapeli sarjakärki JäPS:n kanssa lukemin 1-1. Tulokset siis ailahtelevat jonkin verran, ja MP tuntuukin tällä hetkellä olevan pelipäivästä riippuen aivan eri joukkue.

MP:n aseeksi on tänä kesänä noussut ikimikkeliläinen Miikka Oinonen, joka on ehtinyt iskeä kauden aikana jo 12 osumaa pelaamissaan 15 pelissä. Yhdessä Lucas Dos Santosin ja tuoreen hankinnan Michael Nzekwen kanssa Oinonen muodostaa yhden Kakkosen vahvimmista hyökkäyspäistä.

Nzekwen lisäksi MP on loppukautta kohti vahvistanut rivejään useammallakin ulkomaalaisvahvistuksella, kun sinisen paidan ovat vetäneet ylleen niin maalivahti Scott Angevine kuin keskikentän Shane McFaulkin. Mikkeliläisten tähtäin on siis selvästi nousukarsinnassa.

Viikinkien osalta asetelma on se, että viime lauantain hieno voitto MYPA:sta toi jo varsin turvalliset asemat putoamisviivan suhteen, kun eroa PKKU:han on jo seitsemän pistettä. Nousukarsintapaikka taas on kuuden pisteen päässä. Neljää jäljellä olevaa ottelua voi siis hyvillä mielin lähteä voittamaan ja katsomaan sitten, mihin pistesaldo kauden lopuksi riittää.

MYPA-voitto katkaisi Viikinkien vaikean jakson, jonka aikana Idän punaiset kärsi tappiot niin NJS:lle kuin sarjajumbo LPS:llekin ja pelasi kolme perättäistä maalitonta ottelua. MYPA-ottelun hahmo oli erityisesti mainion ensimmäisen jakson pelannut Cico Toure, joka ehti hankkia ensimmäisen maalin tuoneen rangaistuspotkun ja tehdä itse ottelun toisen maalin ennen kuin joutui tulemaan loukkaantumisen myötä sivuun.

Touren pelikunto sunnuntaita ajatellen on vielä kysymysmerkki, mutta toisaalta Viikingit saa takaisin riveihin MYPA-ottelusta henkilökohtaisen esteen vuoksi sivussa olleen Joel Paatelaisen. Katsomosta takaisin kentän puolelle pääsee myös pelikieltonsa NJS-ottelun ulosajon jälkeen kärsinyt Jan Eklund.

Ottelu MP-Viikingit pelataan Mikkelin Urheilupuistossa sunnuntaina 2.9. klo 18:30.