Viikingit palaa tositoimiin pieneltä juhannustauolta lauantaina 30.6. kun Idän punaiset suuntaavat bussin keulan kohti Lappeenrantaa. Edessä on vierailu sarjakärjessä porskuttavan PEPO:n kotikenttälle Kimpisen urheilukeskuksen nurmelle. Samalla tulee päätökseensä kauden ensimmäinen puolikas, ja tilanne on A-lohkossa äärimmäisen tasainen, sillä koko kärkiviisikko on kolmen pisteen sisällä, kun huomioidaan Gnistanin kabinetissa Mikkelin Pallo-Kissoille menettämät kolme pistettä. Jälleen kerran ottelussa on siis jaossa kärkikamppailun kannalta äärimmäisen tärkeitä pisteitä.

PEPO on kunnostautunut kuluvalla kaudella äärimmäisen vahvana puolustusjoukkueena ja kotijoukkueena, joten Viikingeilläkin on varmasti edessään hikinen iltapuhde maalivahti Craig Hillin ohittamisessa. Kun liigan elittimaalivahdin edessä luutii vielä erittäin vahva Alieu Ceesayn johtama puolustus, ei ole ihme että vastustajilla on ollut täysi työ saada palloa lappeenrantalaisten verkkoon. PEPO onkin päästänyt tähän asti kymmenessä pelissään vain kuusi maalia, ja nolla on pysynyt omissa kuudesti. Viidessä kotipelissään PEPO on ottanut neljä voittoa, joka kerta nollapelillä omissa. Vain JäPS on onnistunut hakemaan tasapelipisteen Lappeenrannasta 2-2 -tasapelillä PEPO:n viimeisimmässä kotipelissä.

Kolikon kääntöpuolena lappeenrantalaisilla on ollut hyökkäyspään lievä tukkoisuus, josta tuoreimpana esimerkkinä on PEPO:n ennen juhannusta pelaama 0-0 -tasapeli LPS:n kotikentällä, joka toi sarjajumbo-LPS:lle sen ensimmäisen pisteen koko kaudella. Esimerkiksi Viikingit latoi LPS:n verkkoon peräti yhdeksän osumaa. Laajasalolaisia vastaan tärkeä hyökkääjä Edwin Salazar joutui vielä jättämään pelin kesken eikä ilmeisesti ole pelikunnossa Viikinkejäkään vastaan. PEPO:n hyökkäystehot lepäävätkin kolme maalia mieheen iskeneiden Markus Koistisen ja kokeneen Petteri Rönkön harteilla sekä Ceesayn erikoistilannevoimassa.

Viikinkien tilanne on lähes käänteinen: hyökkäyspää tuottaa maaleja sarjan parasta tahtia, mutta puolustaminen on ollut haastavampaa. Viikingit on tehnyt kauden aikana viisi maalia enemmän kuin seuraavaksi paras hyökkäysjoukkue JäPS, mutta toisaalta omiin on mennyt sarjassa viidenneksi eniten maaleja. Nolla on pysynyt omassa päässä vain kahdesti, Gnistan- ja FCV-vieraspeleissä, ja molemmilla kerroilla on jääty myös itse ilman maalia. Toisaalta Viikingit on osunut kolmesti tai useammin viidessä kauden kymmenestä ottelusta eikä ilman maalia ole jääty kuin noissa kahdessa vierastasapelissä.

Edessä on siis sarjan kärkisijojen kannalta iso ottelu, jossa kohtaavat sarjan paras hyökkäys ja sarjan paras puolustus. Viikingeille tasapeli vieraskentältä olisi varmasti ennakkoon tyydyttävä tulos, mutta Viikingit PEPO:n rinnalle sarjan kärkeen nostavaa voittoa Idän punaiset lähtee varmasti hakemaan. PEPO taas haluaa varmasti voittaa kotonaan, mutta kärkikamppailun kannalta kärkisijan sarjassa säilyttävä tasapelikään ei lappeenrantalaisille olisi katastrofi. Se on selvää, että hävitä kumpikaan joukkue ei keskinäistä peliä halua.

Ottelu pelataan Lappeenrannan Kimpisen urheilupuiston nurmella lauantaina 30.6. klo 15:00.