Lauantaina Viikingit pelaa kesän 2017 toiseksi viimeisen kotipelinsä Kakkosessa, ja vieraaksi saapuu Tampereen Pallo-Veikot. Tilanne on jälleen sellainen, että oman pelinsä voittanut SalPa on ennen peliä yhdeksän pistettä Viikinkien edellä, ja jotta selkä pysyy näkyvissä, on kolme pistettä Idän punaisille ainoa vaihtoehto. Toisaalta kruunua kaudella voi hakea huoletta, sillä kesä tulee joka tapauksessa olemaan Viikingeille onnistunut. Heteniitylle kannattaa nyt tulla katsomaan, kun loppusuoran sijoituksia sarjan kärkipäässä ratkotaan.

Kauteen suurena ennakkosuosikkina lähtenyt TPV on jäänyt keskikastin kamppailuun, ja varsinkin joukkueen puolustus on vuotanut liikaa kärkikamppailua ajatellen. Viimeisimmässä pelissä BK-46:tta vastaan kolme tehtyä maalia ei tamperelaisille riittänyt, kun BK pääsi iskemään neljästi. Vaikeuksia tamperelaisilla on ollut myös sarjan kärkijoukkueita vastaan, sillä kärkisijoja miehittäviä SalPaa, MuSa:a, Viikinkejä ja BK-46:tta vastaan TPV:n saldo on toistaiseksi nolla pistettä.

Viikinkien vieraillessa Tampereella kesäkuun lopulla päättyi ottelu vierasvoitoon lukemin 0-2. Tuolloin Idän punaisten osumista vastasi Jesse Mutikainen, joka upotti kaksi rangaistuspotkua tamperelaisten verkkoon. Paikkoja olisi kuitenkin ollut enemmänkin, sillä välillä Viikinkien vastaiskut leikkasivat tamperelaispuolustusta kuin kuuma veitsi voita. TPV on varmasti ottanut edellisestä pelistä opikseen, mutta Heteniityn kentällä voi silti ounastella mukavaa peliä Viikingeille, sillä TPV:n verkkainen pelitapa sopii hyvin nopeita murtautumisia hakevalle Viikingeille. TPV:n asemia heikentää myös keskikentän tärkeän Mikko Innasen puuttuminen kokoonpanosta pelikiellon vuoksi.

Idän punaiset hakee kaudelleen yhä käännettä parempaan suuntaan viimeisten pelien lievästä pelillisestä alavireestä. Toki edellisessä kamppailussa Paimiossa kaatui Peimari United selvästi 2-4, mutta pelillisesti otteissa oli vielä petrattavaa. Nyt voittoputken saaminen käyntiin olisi olennaisen tärkeää loppukauden kannalta, ja lääke voisi olla tiiviimpi puolustaminen, sillä vastustaja on jäänyt viimeksi Viikinkejä vastaan ilman maaleja ennen heinäkuun puoliväliä.

Pelikiellot heikentävät myös Idän punaisten miehitystä, sillä Peimaria vastaan täyttyi Bob Diasonaman varoitustili. Lisäksi kurinpitolautakunta päätti langettaa BK-46:tta vastaan kahdella varoituksella ulosajetulle Hussein Mohamedille kolme ottelua lisäpelikieltoa. Paimiossa syntyneet neljä maalia kuitenkin osoittavat, että hyökkäystehoja riittää myös ilman kauden isointa roolia yläkerrassa näytellyttä Mohamedia. Myös Diasonamalle on paikkaajia keskikentän keskustassa, ja paikan voivat täyttää esimerkiksi Peimari-pelistä A-junioreiden tärkeän pelin vuoksi sivussa olleet Ben Thurling tai Joonatan Parpala, joista molemmat muuten iskivät myös maalit ja esiintyivät edukseen pelissä Hongan A-junioreita vastaan.

Ottelu Viikingit-TPV pelataan lauantaina 9.9. klo 18:00 Heteniityn kentällä. Liput otteluun saat kätevimmin ennakkoon osoitteesta https://www.lippu.fi/viikingit. Ennakkolippu maksaa edullisimmalla toimitustavalla (printtilippu) 9€. Portilta lipun hinta on 10€ aikuiselta ja 5€ eläkeläiselle tai opiskelijalle.