Kakkosen kausi lähestyy puoliväliään, kun Viikingit matkaa tiistaina Poriin kohtaamaan FC Jazzin. Jazz on viimeinen joukkue, jota Idän punaiset ei ole vielä tällä kaudella ehtinyt kohtaamaan, ja ottelun jälkeen edessä on pieni tauko ennen kuin kierros alkaa alusta. Viikingeille voitto ottelussa tietäisi nousua kauden puolivälissä sarjan kakkospaikalle tasapisteissä toisen porilaisjoukkueen MuSa:n kanssa. Jazzilla pelissä on myös isot panokset, sillä joukkue on juuttunut putoajan paikalle, ja kotivoitto nostaisi sen kauden puolivälissä kärkkymään paikkaa putoamisviivan paremmalla puolella pisteen päässä FC Espoosta.

Neljällä tappiolla kautensa aloittanut FC Jazz on hiljalleen löytänyt peliään, ja ennen viimeisintä TamU-tappiota se avasi myös voittotilinsä kaatamalla peräkkäin SalPa:n ja EsPa:n. Näiden voittojen lisäksi EsPa on onnistunut myös nipistämään tasapelipisteen TPV:ltä. SalPa:n ja TPV:n kaltaisten lohkon kärkijoukkueiden vaikeudet Jazzia vastaan kertovat, että takki auki Poriin ei voi lähteä.

Porilaisten suurimmat vaikeudet ovat olleet hyökkäyspäässä, missä Jazz on tehnyt sarjassa toiseksi vähiten maaleja. Vain sarjajumbo EsPa on osunut kerran harvemmin. Joukkueen hyökkäystehoista suurin osa on ollut Samu-Petteri Mäkelän harteilla. Neljästi osunut Mäkelä on joukkueen kokenut johtohahmo muutenkin kuin maalinteon kannalta. Mäkelän lisäksi vain nuori huippulupaus Terry Ablade on osunut kahdesti. Puolustuspäässä Jazzin riveissä nuori Ilves-laina Martti Haukioja on pelaaja, jonka kehitystä punapaidassa on kiinnostava seurata. Haukioja on nopeasti vakiinnuttanut paikkansa avauskokoonpanossa, mutta joutui tulemaan TamU-kamppailussa sivuun puoliajalla. Joukkueen avainhahmoja ovat myös Iyam Friday keskialueella ja Toni Kuusela puolustuslinjassa.

Viikinkien kolmen ottelun voittoputki katkesi hivenen epäonniseen tasapeliin Tampere Unitedia vastaan Heteniityn kentällä keskiviikkona. Nyt Idän punaiset haluaa päättää kauden ensimmäisen puolikkaan vielä yhdellä voitolla, jonka jälkeen toiselle puolikkaalle päästäisiin varsin maukkaista asetelmista jopa nousukamppailun suhteen. Äärimmäisen tasaisessa lohkossa koko kärkiviisikko olisi Viikinkien voittaessa kahden pisteen sisällä.

Viimeisissä otteluissa Viikinkien kärkipäässä vastuuta saanut Max Mäkelä on tarttunut hienosti tilaisuuteensa ja iskenyt maalin sekä TamU:a että NuPS:aa vastaan. NuPS:n rökityksessä maalin lisäksi syntyi vielä kaksi esityötä. Viikingit on myös onnistunut kierrättämään materiaaliaan mukavasti, ja vain puolustuksen selkärankana toimiva topparipari Pierre NlateJan Eklund sekä laitapakki Jere Pulkkinen ovat pelanneet maalivahti Denis Pervovin lisäksi kauden kaikki ottelut alusta loppuun.

Kamppailu FC Jazz-Viikingit pelataan Porin stadionilla keskiviikkona 12.7. klo 18:30. Valitettavasti tällä kertaa Viikinkien Twitter-tili ei seuraa ottelua.