Suomen cupin lohkovaihe lähestyy Viikinkien osalta loppuaan, sillä edessä on enää viimeinen ottelu, jossa pelataan kunniasta ja lohkon jumbosijasta GrIFK:ia vastaan. Viikingit on ennen ottelun alkua pisteen Kauniaisten ylpeyden edellä. Viikinkien yläpuolella JJK on jo viiden pisteen päässä, joten ylöspäin lohkon vitossijalta ei enää asiaa ole. Vaikka lohkovaihe onkin Idän punaisten osalta päättymässä, ei kilpailuun osallistuminen ole missään tapauksessa mennyt hukkaan. Taskuun on jäänyt useampi hyvä ylempien sarjatasojen ryhmien haasto, joista olisi voinut pienellä onnella tulla enemmänkin kuin yksi piste.

GrIFK:n riveistä löytyy useampikin Viikinkien seuraajille tuttu pelaaja, sillä joukkuetta edustavat mm. Daniel Stevens sekä Faton ja Valmir Seferi. Joukkueen ehkä isoin nimi on kuitenkin seuralegenda Petter Meyer, joka lähestyy urallaan 200 maalin rajapyykkiä. Vaikka muutama viime kausi on ollut hiljaisempi, niin edellisen kerran Kakkosessa pelatessaan Meyer latoi GrIFK:lle huimat 25 maalia kaudella 2015. Nämä nimet kertovat samalla, että Ykkösestä viime kesänä pudonnut Grani on edelleen vahva ja rutinoitunut ryhmä, jonka voi ennustaa olevan oman lohkonsa vahvimpia joukkueita tulevana kesänä. Se on siis samalla hyvä mittari Viikingeille siitä, missä mennään oman sarjatason ryhmien suhteen.

Idän punaiset on saanut harjoitella muutaman viikon rauhassa karvaaseen 0-1 -tappioon päättyneen JJK-pelin jälkeen. Valmistautumisen voi toivoa näkyvän entistä tiiviimpänä joukkuepelaamisena. Toistaiseksi Viikingit on onnistunut varsin hyvin puolustamisessaan cupin lohkovaiheessa kaikissa muissa paitsi Haka-vieraspelissä. Hyökkääminen sen sijaan on ollut vaikeampaa, vaikka FC Lahden verkkoon pallo onnistuttiinkin kahdesti iskemään. Aika kuvioiden hiomiseen toivottavasti näkyykin myös hyökkäyspelin parempana toimimisena.

Kokonaisuutena Suomen cupin lohkovaiheesta on jäänyt Viikingeille paljon oppia ja uskoa omaan tekemiseen. Ensimmäisessä pelissä yksi liigan ennakkosuosikeista, Ilves Tampereelta, vei pisteet selvähköin numeroin 0-3, mutta ajoittain Viikingit pelasi todella vahvasti ja painoi manselaiset omaan päähänsä, eikä peli ratkennut ennen onnekasta kimmokemaalia Ilvekselle. FC Lahtea vastaan Viikingit taas teki upean nousun kahden maalin takaa tasoihin ja kannattajat saivat huokailla Julius Remeksen kierroksen maaliksikin valittua volley-kanuunaan kolmestakympistä yläkulmaan. Valkeakosken vierailu on parempi unohtaa Hakan vietyä lohkovaiheen ainoan selvästi huonon pelin pelannutta Viikinkejä 5-0. JJK:ta vastaan taas punnerrettiin aivan rinta rinnan, mutta lopulta yksi vastaisku toi ainoan maalin jyväskyläläisille.

Ottelu GrIFK-Viikingit pelataan Kauniaisten Volkswagen-hallissa, joka kohosi vuodenvaihteessa Kauniaisten jäähallin viereen. Peli alkaa lauantaina 10.3. klo 14:00.