Pitkä Kakkosen kausi tulee päätökseensä tulevana lauantaina. Viikingit pääsee lähtemään kauden päätösotteluun paineitta, mutta Hetenittylle vieraaksi saapuvalla PEPO:lla pelattavaa riittää vielä paljon – lappeenrantalaiset kamppailevat nimittäin vielä nousukarsijan paikasta MyPa:n ja JäPS:n kanssa. Viikingeille tilaisuus on tietysti herkullinen, koska joukkue varmasti haluaa näyttää kauden lopuksi kotiyleisölle todellisen tasonsa kiusaamalla nousijakandidaattia loppuun saakka. Vielä kun edellisestä kamppailusta jäi hieman hampaankoloon, voi PEPO:lle ennustaa hankalaa iltapuhdetta Viikinkien kotinurmella. Heteniityn kentällä lienee myös tunnelmaa, sillä kauden päätösottelu on samalla Viikinki-junioreiden kauden päättäjäistapahtuma, ja paikalla on satoja Viikinki-junioreita perheineen.

Lappeenrantalaisvieras PEPO on ennen viimeistä kierrosta pisteen päässä sarjakärkeä pitävästä MyPa:sta. Pisteen päässä PEPO:n takana taas vaanii JäPS. Myllykoskelaiset voivat siis voitolla varmistaa nousukarsintapaikan, mutta jos myllykoskelaiset menettävät viimeisessä ottelussaan pisteitä putoamisen jo varmistaneelle PKKU:lle, aukeaa sauma nousukarsintaan myös PEPO:lle. Lappeenrantalaiset haluavat varmasti huolehtia, että pystyvät tarttumaan tilaisuuteen, jos PKKU apuja tarjoilee. Vastassa on siis varmasti voitonnälkäinen joukkue.

PEPO on viimeisissä otteluissaan kaatanut LPS:n selvin lukemin 7-2, hävinnyt Mikkelissä Pallo-Kissoille 2-1 ja kaatanut FCV:n kotikentällään 2-1. Ylipäätään PEPO on ollut kauden mittaan vieraspeleissään paljon heikompi kuin kotiotteluissa, joiden saldo on lähes virheetön. Vieraissa PEPO on voittanut vain kahdesti, pelannut neljä kertaa tasan ja kärsinyt neljä tappiota.

Joukkueiden kohdatessa Lappeenrannassa kesäkuun lopussa oli PEPO etevämpi maalein 2-1. Viikingeille ottelusta jäi kuitenkin jonkin verran hampaankoloon, sillä ottelun avausmaalissa Viikinki-maalivahti Denis Pervovia rikottiin räikeästi, mutta virhe jäi erotuomaristolta huomaamatta. Viikingit tuli lopussa maalin päähän Teemu Honkaniemen rankkariosumalla, mutta lopun paineesta huolimatta tasoitusta ei enää syntynyt.

Viikingeille syyskierros on ollut melko synkkä. Voittoja on tähän saakka kertynyt syksyn puolelta vain kaksi. Neljästi pisteet on jaettu ja neljästi on vastustaja ollut parempi. Seurauksena Viikingit onkin valunut kärkipään kamppailusta sarjataulukon alempaan keskikastiin. Kauden alla odotukset olivat viime kesän nousukarsinnan jälkeen luonnollisesti jotain aivan muuta, ja päätösottelussa luulisikin paineettoman Viikinki-ryhmän haluavan näyttää kärkipään PEPO:a vastaan seuran omien junioreiden edessä oikean tasonsa.

Viikinki-valmennusjohdolla on ratkaistavanaan myös puolustuslinjan varamiehisyys, sillä ottelusta ovat sivussa pelikieltojen vuoksi sekä Jan Eklund että Pierre Nlate. Todennäköisesti keskuspuolustuksen miehittävätkin Teemu Honkaniemi ja Jesse Mutikainen, mikä avaa taas keskikentälle ja laidalle tilaa toisille pelaajille.

Ottelu Viikingit-PEPO pelataan Heteniityn kentällä lauantaina 29.9. klo 15:00. Lipun saat kätevimmin ennakkoon osoitteesta lippu.fi/viikingit. Ottelulippu maksaa ennakkoon edullisimmalla toimitustavalla 9,50€. Portilta lipun hinta on 10€ aikuisilta ja 5€ alennusryhmiltä.