Viikinkien tie uudistetun Suomen cupin Kakkosen cupissa tuli päähänsä, kun Idän punaiset kärsi lauantaina Kauniaisissa 1-3 -tappion virheiden sävyttämässä kamppailussa GrIFK:ta vastaan. Ottelu oli virallisesti Viikinkien kotiottelu, mutta joukkueet sopivat sen pelattavaksi Kauniaisissa hallissa Kartanon tekonurmen sijaan, mikä lauantain sääolot huomioiden oli varmasti hyvä ratkaisu.

VIIKINGIT 1-3 GRIFK

MAALIT: 30′ 0-1 Oma maali, 45’+1′ 0-2 Kaan Kovanen, 61′ 1-2 Ben Thurling, 74′ 1-3 Kaan Kovanen

KOKOONPANO: Denis Pervov (83′ Tomi Honkaniemi) – Nico Orenius, Jonathan Ndongala, Jan Eklund, Ville Varila – Tomi Kurvinen, Ayuub Abdi, Ben Thurling, Jere Pulkkinen (83′ Adrian Baranov) – Nemanja Biga, Joel Paatelainen

Ottelu käynnistyi GrIFK:n vahvalla hallinnalla, ja heti ensi minuuteilla oli vihreäpaitaisen vierasjoukkueen maali lähellä. Vasenta laitaa noussut hyökkäys päättyi syöttöön takatolpalle, missä GrIFK:n Kaan Kovanen ja Viikinkien Tomi Kurvinen kampppailivat pallosta. Kurvinen pystyi häiritsemään Kovasta sen verran, että pallo kimmahti hiukan ohi Viikinkien maalin, ja lukemat säilyivät vielä nollissa.

GrIFK kuitenkin piti paineen Viikinkien päädyssä, ja sai useita erikoistilanteita ja keskitysmahdollisuuksia, jotka Viikinki-puolustus ja maalissa pelannut Denis Pervov kuitenkin kestivät. Viikinkien ensimmäiseen puolittaiseen paikkaan taas meni yli 20 minuuttia. Se syntyi, kun Viikingit sai pelattua hieman pidemmän hyökkäyksen ja Ben Thurling löysi keskityksellään Joel Paatelaisen, jonka pusku lähti kuitenkin melko kaukaa ja jäi hieman pehmeäksi.

Juuri Viikinkien alettua päästä hieman mukaan peliin iski kuitenkin GrIFK, joka siirtyi johtoon melkoisella flipperimaalilla. Oikealta lähtenyt keskitys kimpoili Viikinkien maalin edessä ja meni lopulta parinkin Viikinki-pelaajan kautta verkkoon.

Heti johtomaalin jälkeen GrIFK oli lähellä iskeä toisenkin, sillä lähes seuraava hyökkäys tuotti vaarallisen läpimurron vasemmalta. Viikinkien onneksi hyökkäys kuitenkin päättyi laukaukseen hiukan ohi maalin takakulman.

Kauniaislaisten paine jatkui ja pallo kimpoili parikin kertaa vaarallisesti Viikinki-päädyssä, kun taas Viikinkien pääseminen puolikentän yli pallon kanssa oli todella vaikeaa. Lopulta aivan jakson lopussa syntyikin GrIFK:n toinen maali. Viikinki-alakerta sekoili urakalla, ja Kaan Kovanen sai juosta pallon tyhjään maaliin.

Toiselle jaksolle lähdettiin ilman vaihtoja. Jakson ensiminuutit näyttivät yhtä hankalilta kuin ensimmäinen jaksokin, mutta sitten alkoi tapahtua. Ensin Nemanja Biga ja Tomi Kurvinen pelasivat hienosti yhteen, kun Biga jakeli keskeltä laitaan ja oli itse päättämässä Kurvisen keskitystä ohjauksella maalin edestä. Valitettavasti ohjaus ei suuntautunut aivan kohti maalia.

Hiukan myöhemmin oli GrIFK-puolustuksen vuoro nukkua. Nyt kommunikaatiovirheen käytti hyväkseen Ben Thurling, joka pääsi laukomaan pallon käytännössä tyhjään maaliin ja kaventamaan pelin 1-2:een. Kavennus toi Viikingeille energiaa ja varsinkin ylhäältä kiinni isketyllä prässillä saatiin GrIFK ajoittain pahoihin ongelmiin omassa päässään. Tuloksena oli keskityspaikkoja ja pari erikoistilannetta, mutta ei maalia.

Sitten tuli kuitenkin kylmä suihku: Viikingit menetti pallon omalla vasemmalla laidallaan, mistä lähti nopea keskitys kohti maalin eteen aivan yksin unohtunutta Kaan Kovasta. Kovanen otti pallon taitavasti haltuun, kiersi Denis Pervovin ja upotti pallon varmasti maaliin.

Viikingit oli lähellä kavennusta vielä heti takaiskun jälkeen, kun keskitys oikealta laidalta putosi hyvin takakulmalla vaanineelle Joel Paatelaiselle, joka ei kuitenkaan aivan yltänyt kunnolla pallon päälle, ja hankalasta tasapainosta lähtenyt pusku karkasi ohi maalin.

Loppuhetkille Viikingit teki ainoat vaihtonsa tuoden kentälle Adrian Baranovin ja maalille Tomi Honkaniemen, mutta vaihtojenkaan myötä ei uutta energiaa löytynyt, vaan tulos jäi ennalleen, vaikka Ayuub Abdille vielä yksi hyvä laukaisupaikka siunautuikin.

Lopulta GrIFK kuittasi ansaitut pisteet cupin lohkossa ja samalla varmistui Viikinkien cup-taipaleen päättyminen tämän kauden osalta.