Viikingit lähtee viime lauantaina LPS-tappion jälkeen hakemaan kunnianpalautusta kotikentällä toista paikallisvastustajaa, Oulunkylän Gnistania vastaan. Lähtökohtaisesti Gnistan on yksi lohkon ennakkosuosikkeja, mutta Kipinän peli on viime aikoina yskinyt hieman ja oulunkyläläiset kaipaavat kipeästi täysiä pistepotteja pysyäkseen sarjakärki PEPO:n vanavedessä. Idän punaisilta Gnistanin on luonnollisestikin turha odotella halpoja pisteitä, sen verran takaavat jo paikallisasetelma ja puolin ja toisin tutut pelaajat.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Oulunkylässä toukokuun lopulla pisteet tasattiin maalittomissa lukemissa tiukan ja tiiviin puolustuspelin jälkeen. Kummallakin joukkueella oli ottelussa paikkansa, Gnistanilla mm. rangaistuspotku ja Viikinkien Nemanja Bigalla puolittainen läpiajo, mutta päällimmäiseksi mieleen jäi molempien kurinalainen puolustaminen.

Gnistan on viimeisistä viidestä pelistään voittanut kaksi, Mikkelin Pallo-Kissoja ja Laajasalon Palloseuraa vastaan. Kumpikin voitto on irronnut vieraskentältä ja vasta viime hetkien voittomaaleilla. Lisäksi oulunkyläläiset ovat haalineet kaksi tasapeliä ja yllätystappion PKKU:lle. Saldo ei sinänsä ole huono, peli kentällä on vaikuttanut hieman väkinäiseltä eivätkä vastustajat ole olleet Mikkelin Palloilijoita lukuunottamatta aivan kärkikastia. Hyvä joukkue repii toki pisteitä hiukan heikommassa vaiheessakin kautta.

Gnistan on sarjassa toistaiseksi PEPO:n jälkeen kakkosena ja kahden pisteen päässä sarjakärjestä. Taulukosta puuttuu kuitenkin vielä kevään Gnistan-MiPK -ottelusta Pallo-Kissoille tuomitun voiton myötä siirtyvät kolme pistettä, joista Gnistan on valittanut eteenpäin. Ennakko-odotukset valituksen menestymiselle eivät ole korkealla, joten käytännössä Gnistanilla on PEPO:on matkaa jo viisi pistettä. Juuri sen enempää PEPO tuskin loppukaudella enää menettää, joten oulunkyläläisten olisi pelattava ainakin lähes täydellinen loppukausi noustakseen lohkon kärkeen.

Gnistanin viime pelien hahmo on ollut kesän siirtoikkunassa saapunut japanilainen Yamazaki Naoyuki, joka on aloittanut tuulispäänä iskien kolmessa ensimmäisessä pelissään kolme maalia keskikentältä. Tutummista avainpelaajista Teemu Pastila on aina vaarallinen hyökkäyspäässä ja Viikinki-kasvatti Jani Kaukomaa johtaa kenraalina Kipinän puolustuslinjaa.

Viikingeille edellisen pelin tappio kotona LPS:aa vastaan oli raskas, sillä sen myötä takaa-ajettavaa PEPO:on on kahdeksan pistettä, joiden ajaminen kiinni vaatisi lappeenrantalaisilta jo raskaamman puoleista epäonnistumista loppukaudella. Matemaattisesti kaikki on kuitenkin mahdollista, ja Viikingit taistelee jokaisesta pisteestä kauden loppuun saakka.

Viikingeiltä synkästi sujuneen LPS-pelin pirteimpiä esiintyjiä oli ensimmäisen Kakkosen pelinsä Viikinki-maalilla pelannut Tomi Honkaniemi, joka osoitti pystyvänsä pelaamaan avauksen roolissa tällä tasolla. Viikinki-valmennuksella onkin pohdittavanaan mielenkiintoinen ongelma: palaako maaliin kokenut Denis Pervov vai saako Honkaniemi jatkaa?

LPS-pelin seurauksena Viikinkien rivit harvenivat myös muutaman pelikiellon verran, kun sekä Teemu Honkaniemi että Ben Thurling saivat neljännen varoituksensa ja sen myötä yhden ottelun pelikiellon. Päävalmentaja Alexander Baranov lupailikin LPS-pelin jälkeen, että Idän punaisten pelissä tullaan näkemään joitain muutoksia.

Sarjatilanne ja lähtökohdat ovat toisaalta aina vähän vähemmän merkityksellisiä silloin, kun puhutaan paikalliskamppailuista. Niissä ratkaisut löytyvät usein myös henkiseltä puolelta. Viikingit haluaa varmasti näyttää, että kovemmilla resursseilla edustusjoukkuettaan rakentava Gnistan saa idästä täyden vastuksen.

Viikingit ja Gnistan kohtaavat Heteniityn kentällä lauantaina 11.8. klo 17:00 alkaen. Lipun saat kätevimmin ennakkoon osoitteesta lippu.fi/viikingit. Ottelulippu maksaa ennakkoon edullisimmalla toimitustavalla 9,50€. Portilta lipun hinta on 10€ aikuisilta ja 5€ alennusryhmiltä.