Viikinkien kauden toinen neljännes lähtee liikkeelle keskiviikkoiltana, kun Heteniityn kentälle saapuu Idän punaisten vieraaksi NJS Nurmijärveltä. Gnistan-vierastasapelin jälkeen Viikingit haluaa palata voittokantaan kotinurmellaan, mutta hyvin kautensa aloittaneita nurmijärveläisvieraita on turha aliarvioida. Viikingit saa jälleen tehdä parhaansa, jotta Hettari pysyy tällä kaudella valloittamattomana linnakkeena. Isossa roolissa ovat jälleen joukkueena pelaaminen, puolustaminen ja erikoistilanteet.

NJS on nousijaseura, joka on aloittanut kautensa erittäin vakuuttavasti ja majailee tasapisteissä Viikinkien kanssa sarjan viidentenä ja aivan kärjen tuntumassa. NJS on saanut myös muutaman erittäin kovan tuloksen, sillä Palokärjet piti lohkon ennakkosuosikeihin lukeutuvan PEPO:n kotikentällään tasapelissä ja haki täyden pistepotin Mikkelin MP:ltä vieraskentällä. NJS on pelannut tiukkoja ja tasaisia otteluita, ja joukkueen henkisestä kantista kertoo se, että nurmijärveläiset ovat kääntäneet tappioaseman pisteiksi peräti kolmesti kuudessa ottelussaan.

Nurmijärveläisten ykkösmaalintekijä alkukaudella on ollut kolme maalia iskenyt Markus Tukiainen, joka on johtanut NJS:n kahdeksan maalia tuottanutta hyökkäyspäätä. Isossa roolissa on ollut myös keskikentän keskustan Bob Diasonama, jonka Viikinki-kannattajat muistavat viime kaudelta Idän punaisten paidasta. Liigakokemustakin omaava Diasonama on NJS:n keskikentän kaksinkamppailuiden ratkaisupelaaja. Viikinkejä seuraaville tuttu on myös tuulennopea kärkimies Emongo Osongo, joka edusti viime kesänä alkukauden ajan Idän punaisia.

Viikingit on kääntänyt kautensa hiukan nihkeiden ensimmäisten pelien jälkeen varsin mukavaan suuntaan. Kahdesta viimeisestä pelistä on tuloksena saatu murskavoitto LPS:sta ja vierastasapeli lohkon suurelta ennakkosuosikilta Gnistanilta. Nurmijärveläisiä vastaan hyvän vireen pitää realisoitua mieluiten täytenä pistepottina, mikäli kärjen vauhdissa halutaan pysyä. Tällä hetkellä lohkokärki Gnistan on viisi pistettä Viikinkien edellä, mutta menettäessään todennäköisesti kolme pistettä pöytäkirjan väärien merkintöjen takia Kipinä on jo kurotusetäisyydellä. Tässä vaiheessa kautta tärkeintä onkin säilyttää tuntuma sarjan kärkeen.

Viikingit on kauden aikana ehtinyt tehdä jo 15 maalia, mutta näistä yhdeksän tuli yhdessä pelissä LPS:aa vastaan. Lopuissa viidessä pelissä on tehty vain noin maali ottelua kohden, ja hyökkäyspeli onkin ollut alkukauden murheenkryyni. LPS-pelin ulkopuolella Idän punaiset on tehnyt vain kaksi pelitilannemaalia. Toisaalta erikoistilanteet ovat olleet iso vahvuus, sillä erikoistilanteista Viikingit on iskenyt neljästi viidessä ottelussa. LPS-pelin kaksi erikoistilannemaalia huomioiden Idän punaiset on osunut erikoistilanteista keskimäärin kerran 90 minuutissa.

Edellisestä ottelusta Viikingeillä oli sivussa hyökkäyspään ykkösnimi Joel Paatelainen, joka saattaa hyvinkin pelata jo keskiviikkona NJS:aa vastaan. Pelikunnossa pitäisi myös olla Gnistania vastaan vain viimeisiksi minuuteiksi kentälle tulleen Pierre Nlaten. Näitä kahta tärkeää nimeä lukuunottamatta Viikingit on toistaiseksi selvinnyt kaudestaan varsin vähillä loukkaantumishuolilla, ja pelaajiston pitäisikin olla valmennusjohdon käytettävissä keskiviikkona.

Ottelu Viikingit-NJS pelataan keskiviikkona 30.5. klo 18:30. Lipun saat kätevimmin ennakkoon osoitteesta lippu.fi/viikingit. Ottelulippu maksaa ennakkoon edullisimmalla toimitustavalla 9,50€. Portilta lipun hinta on 10€ aikuisilta ja 5€ alennusryhmiltä. Kotivoittoa hakiessa myös kotiyleisöllä on iso merkitys. Keskiviikolle on luvassa myös mukavan kesäistä säätä, joten toivottavasti Heteniitylle saadaan kelpo yleisö kannustamaan Idän punaiset voittoon!