Viikinkien kausi Kakkosen A-lohkossa jatkuu lauantaina 9.6. kun Idän punaiset vierailevat legendaarisella Saviniemen jalkapallostadionilla Kouvolan Myllykoskella. Ottelua isännöi yhdeksänkertainen SM-mitalisti Myllykosken Pallo -47, joka tekee paluutaan suomalaiselle jalkapallokartalle konkurssin jälkeisten muutaman hiljaisen kesän jälkeen. Hitaan kauden alun jälkeen MyPa on noussut hyvään vireeseen ja edessä on kahden hyvällä itseluottamuksella liikkeellä olevan ryhmän kohtaaminen.

MyPa on nousijajoukkue, mutta hitaan alkukauden jälkeen se on voittanut kolme ottelua putkeen, kun myllykoskelaisille ovat saaneet nöyrtyä niin Mikkelin Pallo-Kissat, FC Vaajakoski kuin Laajasalon Palloseurakin. Tämä rivi kertoo jo, että Viikinkienkään on turha odottaa MyPa:a vastaan helppoa peliä. Kymenlaaksossa Idän punaisia odottaa kunnon tasonmittaus.

MyPa:lla on riveissään tämän hetken ehkä Kakkosen kuumin kärkipelaaja, sillä Jussi-Pekka Rämä on venyttänyt seitsemässä ottelussa vastustajan maaliverkkoja jo kahdeksasti. Rämän maalit ovatkin siivittäneet MyPa:n mukavaan 13 tehdyn maalin tahtiin. Parempaa tulosta ovat hyökkäyspäässä takoneet vain Viikingit, JäPS ja Gnistan.

Myllykoskelaisten akilleenkantapää on puolestaan ollut puolustuspää. Karkeimpana esimerkkinä tästä oli JäPS-kotipeli, jonka MyPa hävisi vaikka teki neljä maalia – JäPS kun sai tehdä viisi. Viimeisissä peleissä myös alakerta on kuitenkin tiivistynyt, ja viimeisten kolmen pelin voittoputken aikana MyPa:n maaliin on tehty vain kolme osumaa.

MyPA:n alakerran avainhahmo on Viikinki-kannattajillekin hyvin tuttu Heikki Pulkkinen. Super-Hessu ehti edustaa Viikinkejä Ykkösessä peräti kolmen kauden ajan vuosina 2009-11, jolloin Idän punaiset kamppaili noususta liigaan. Meriittilistaeella on myös SM-hopea ja kaksi Liigacupin voittoa Allianssin riveissä. Vielä 36-vuotiaana Pulkkinen on tärkeä vahvistus MyPa:n takalinjoilla. Viimeiset ottelut Pulkkinen on kuitenkin joutunut seuraamaa katsomon puolelta kolhujen takia, joten voi olla, ettei kohtaaminen vanhan joukkueen kanssa onnistu vielä lauantaina

Viikingit on myös päässyt hyvään vireeseen kauden ensimmäisten otteluiden mentyä hieman heikommin. Viimeiset neljä peliä ovat kartuttaneet Idän punaisten pistepottia peräti kymmenellä piseellä, mikä on nostanut Viikingit myös kärkikamppailuun tasaisessa A-lohkossa. Tilastoissa lohkoa johtaa vielä Gnistan, mutta tulossa olevan pistemenetyksen jälkeen kärkeään jää PEPO, jonka takana Viikingit on vain pisteen päässä.

Viikinkien viime peleihin mahtuu taisteluvoitto kotona Pallo-Kissoista, murskavoitto LPS:n kotikentällä, tiukka tasapeli Gnistanin vieraana ja lopulta viimeisessä pelissä selvä voitto nousijajoukkue NJS:sta. NJS-ottelussa nähtiin Viikinkien valmennusjohdolta oivallinen yllätys, kun yleensä keskikentällä nähty Julius Remes oli nostettu pelaamaan kärkeen Joel Paatelaisen kuntouttaesssa itseään. Remes kiitti ja latoi kolme maalia nurmijärveläisten maaliin. Kun myös kolmen maalin Paatelainen ja hyviä otteita niin ikään esittänyt Cico Toure ovat näyttäeet valmiilta, alkaa Viikinkien hyökkäyspää näyttää mukavan monipuoliselta ja arvaamattomalta.

Kokoonpanon puolesta Nemanja Biga joutui jättämään pelikentän NJS-ottelussa saamansa kolhun vuoksi ja saattaa olla sivussa myös MyPa:a vastaan. Joel Paatelaisen paluuta odoteltiin jo NJS-peliin, ja nyt täysi pelikunto on varmasti vieläkin lähempänä.

Ottelu MyPa – Viikingit pelataan Saviniemen jalkapallostadionilla (Kymenlaakson Sähkö Stadion) lauantaina 9.6. klo 17:00.