Kakkosen kesän kauden toinen puolikas käynnistyy Viikinkien osalta lauantaina 7.7. Idän punaiset matkustavat tällä kertaa Järvenpäähän JäPS:n vieraaksi, ja maksettavana on Kartanon kentällä hävityn kauden ensimmäisen kotipelin kalavelat. Kohtaamisesta voi odotella melkoista ilotulitusta, sillä molempien joukkueiden hyökkäyspäät ovat tuottaneet osumia liukuhihnalta mutta oman pään pitävyys on  aiheuttanut päänvaivaa.

Toukokuun alun kotipeli pelattiin siis vielä Kartanon kentällä, koska Heteniitty ei tuolloin ollut pelikuntoinen. Ottelussa Viikingit otti nopean johdon Jesse Mutikaisen viimeistellessä rankkarista 10. peliminuutilla 1-0. JäPS kuitenkin rymisteli ohi varsinkin keskikentän pääpallotaisteluita hallineen Roope Aution dominoidessa kenttää. Järvenpääläiset iskivät molemmin puolin taukoa ja vielä kolmannen kerran lopussa Viikinkien hakiessa tasoitusta. Tulevassa otteluss Idän punaisten on ainakin löydettävä keinot vastata JäPS:n keskikentän fyysisyyteen.

JäPS on pelannut tällä kaudella ailahtelevasti. Toisinaan joukkue on hakenut upeita tuloksia, kuten vieraspisteet Kartanolta tai Gnistanin kukistaminen kotona 4-1. Mukaan mahtuu kuitenkin myös totaalisia romahduksia, kuten kauden avannut 0-5 -tappio FCV:tä vastaan tai kolmen maalin kotitappio MP:lle. Joukkue on sarjan eniten maaleja tehnyt mutta myös eniten maaleja päästänyt ryhmä.

Kotikenttä ei ole järvenpääläisille ollut mikään linnoitus, sillä kauden ensimmäisen puoliskon kuudesta kotipelistä vain kaksi päättyi JäPS:n voittoon. Kolmesti vierasjoukkue lähti Järvenpäästä pisteet mukanaan. Tähänkään ei Viikinkien kannata tuudittautua, sillä JäPS:n kaksi kotivoittoa tulivat juuri viimeisistä kahdesta kotipelistä Gnistania ja LPS:aa vastaan, eli helsinkiläisillä ei ole ollut Järvenpäässä helppoa tälläkään kaudella.

JäPS:n hyökkäyspään ykkösase tällä kaudella on ollut seitsemän osumaa iskenyt nuori kärkimies Tuure Nummi. Muun JäPS:n tapaan Nummenkin maalit ovat tulleet könteissä, sillä kaikki seitsemän on tehty kolmessa ottelussa MYPA:a, Gnistania ja PKKU:ta vastaan. PKKU:n verkkoon Nummi latoi peräti hattutempun. Seitsemän maalia oikeuttaa joka tapauksessa Kakkosen A-lohkon maalipörssin kakkossijaan. Tärkeässä roolissa JäPS:n hyökkäysten rakentelussa on myös avainsyötön usein antava keskikentän nuori Ville Ahola.

Viikingit lähtee Kakkosen kauden toiselle puolikkaalle kuusi pistettä Kärjen PEPO:n takaa ja vain pisteen perässä seuraavina majailevia Gnistania ja MP:ta. Sarjatilanne on erittäin tasainen, sillä Viikinkien kanssa 17 pisteessä ovat myös JIPPO, JäPS ja MiPK. Ensimmäisen putoajan paikalla olevaan NJS:aan on väliä viisi pistettä. Voi sanoa, että sarjassa on auki kaikki paitsi yksi putoajan paikka, sillä vain yhden pisteen kevätkierrokselta kerännyt LPS ei juuri voi enää toivoa kuin tekevänsä kiusaa sarjassa ylempänä oleville.

Viikingit on viimeiset kierrokset elänyt vaikeita hetkiä, sillä viimeisistä neljästä ottelusta on tullut kolme tappiota ja vain yksi voitto. Toistuvat helpot maalit omiin ovat maksaneet paljon pisteitä ja toivon mukaan päävalmentaja Alexander Baranov joukkueineen on saanut harjoituskentällä peräpään pitämään syksyä ajatellen. Viimeisin ottelu, Lappeenrannassa pelattu PEPO-peli, antoikin tästä jo hieman viitteitä, sillä Viikingit pystyi hyvin haastamaan sarjakärjen ja positiivinen tulos oli jo hyvin lähellä. Jos ennusmerkit paikkansa pitävät, voi kelkka hyvinkin kääntyä lauantaina Järvenpäässä.

Viikingit joutuu tosin otteluun rukkaamaan puolustustaan hieman uusiksi, sillä Jan Eklund sai varoitustilinsä täyteen ja on JäPS-ottelusta sivussa. Muuten Viikinki-valmennuksella pitäisi olla melko lailla kaikki pelaajat käytössään, ja myös hiljattain ryhmään liittynyt Aleksi Tuominen lähestyy pelikuntoa.

Ottelu JäPS-Viikingit pelataan Järvenpään keskuskentän nurmella lauantaina 7.7. klo 15:00.