Kauden toisen tappionsa viime viikon lauantaina Salossa kärsinyt Viikingit lähtee korjaamaan erehdystä lauantaina 12.8. Silloin Idän punaiset isännöivät Heteniityn kentällä FC Espoota, joka puristi toukokuun lopulla kotikentällään Viikingeistä tasapelipisteen. FC Espoon kausi on ollut hankala ja joukkue on ajautunut putoamiskamppailuun. Jokaisesta pisteestä taistellaan siis varmasti kynsin hampain, kun Viikingit koettaa omasta puolestaan pysyä mukana taistelussa nousukarsintapaikasta.

FC Espoo katkaisi edellisessä kamppailussaan peräti kuuden ottelun voitottoman putken kaatamalla kotikentällään KäPa:n. Edellisten kuuden kamppailun saldo oli neljä tappiota ja kaksi tasapeliä, jotka tulivat paikallispelissä Etelä-Espoon Palloa vastaan ja kotikentällä Tampere Unitedia vastaan. Molempien porilaisryhmien luota FC Espoo palasi tyhjin käsin ja pisteet kävivät Leppävaaran stadionilta ryöväämässä Peimari United ja Salon Palloilijat.

FC Espoon hyökkäyspäässä Samuli Heiska on tulikuumassa vireessä, sillä viimeisissä kolmessa ottelussa verkko on heilunut yhteensä neljä kertaa. Koko kauden saldo Heiskalla on kuusi, millä pidetään piikkipaikaa FC Espoon maalipörssissä ennen isokokoista Janne Paukkosta, joka on murjonut pallon maaliin kaudella viidesti. Keskikentällä liigakokemustakin omaava Jaakko Lepola teki paluun juuri edelliseen voitto-otteluun ja tekee varmasti joukkueesta ympärillään paremman.

Viikinkien kotitaika on tällä kaudella ollut vahva, sillä seitsemän kotiottelua on tuonut viisi voittoa eikä yksikään vierailija ole vielä kauden aikana poistunut Heteniityltä kolmen pisteen kanssa. Tasapelipisteet ovat matkaansa saaneet TamU ja SalPa. Kotiyleisölle onkin tarjoiltu herkkua, sillä Viikinkien kotipeleissä on tehty maaleja kolmen keskiarvolla, ja kotijoukkueen osuus tästä keskiarvosta on reilusti yli kaksi maalia.

Salossa kärsityssä tappiossa tuli pieniä huolenaiheita myös ottelun aikana tulleiden loukkaantumisten myötä, sillä sekä Hussein Mohamed että Bob Diasonama joutuivat tulemaan sivuun kesken pelin pienten kolhujen vuoksi ja Joel Paatelainen jäi lämmittelyssä tulleen kolhun takia sivuun jo ennen peliä. Hienoa kautta pelaavan Mohamedin esitys on syytä nostaa jälleen esiin Salon pelistä. Hän ehti ensimmäisellä puoliajalla tekemään Viikinkien ainoan osuman ja esiintyi muutenkin vaarallisesti. Mohamed myös johtaa Viikinkien maalipörssiä seitsemällä osumallaan ja lisäksi maalisyöttöjä on ainakin toinen mokoma.

Viikingit on saanut joukkueen taustoille myös uutta voimaa, sillä edustusjoukkueen maalivahtivalmentajana aloittaa Angelo Cotogno, jolla on takanaa maalivahti- ja maalivahtivalmennusura Italiassa. Tärkeän huoltajan roolin on puolestaan ottanut pitkään Viikinkien junioripuolen toiminnassa mukana ollut Jari Rytkönen.

Ottelu Viikingit-FC Espoo pelataan lauantaina 12.8. klo 17:00 Heteniityn kentällä. Liput otteluun saat kätevimmin ennakkoon osoitteesta https://www.lippu.fi/viikingit. Ennakkolippu maksaa edullisimmalla toimitustavalla (printtilippu) 9€. Portilta lipun hinta on 10€ aikuiselta ja 5€ eläkeläiselle tai opiskelijalle.