Viikinkien taival Suomen cupin lohkovaiheessa jatkuu lauantaina, kun Idän punaiset suuntaavat lohkovaiheen toiseen vierasotteluun. Kohteena on jälleen Pirkanmaa, tällä kertaa Valkeakoski, missä isäntäjoukkue Viikingit pyrkii paisuttamaan viime viikonloppuna ensimmäiset täytteet saanutta pistepussiaan isäntäjoukkue Hakan kustannuksella.

Haka on Suomen cupin historian toiseksi menestynein seura 12 mestaruudellaan. Edellisestä on ehtinyt kulua kuitenkin jo liki 13 vuotta, joten Valkeakoskella himoitaan varmasti kannua joka nostaisi Hakan HJK:n rinnalle mestaruuksien määrässä.

Valkeakoskelaisten kurssi on kuitenkin viime vuodet osoittanut alaspäin, ja liigan kestomenestyjä on pelannut viime vuodet Ykköstä. Viime kaudella sijoitus oli Ykkösen kuudes.

Viikingit puolestaan sai uutta uskoa pärjäämiseensä cupin lohkovaiheessa, kun joukkue nousi upeasti kahden maalin takaa tasapeliin liigan viime vuoden nelosta FC Lahtea vastaan viime viikonloppuna. Julius Remeksen kierroksen maaliksi cupissa valitun kaukolaukaukstasoituksen jälkeen Idän punaiset painoi Lahden vielä köysiin ja oli lähellä voittomaaliakin.

Ottelu pelataan Valkeakosken Saharan tekonurmella lauantaina 10.2. klo 14:30. Peliä voi seurata Ruutu+-palvelussa tai Viikinkien Twitterin kautta.