Viikingit saa lauantaina vieraaksi huimaan vireeseen loppukautta kohti yltyneen MYPA:n Kouvolasta. MYPA on noussut vahvoilla otteillaan jo vakavasti haastamaan lohkon ennakkosuosikkeja PEPO:a ja Gnistania nousukarsintapaikasta, ja joukkueen maalitykki Jussi-Pekka Rämä on koko Kakkosen kuumin maalinsylkijä kaikki lohkot huomioiden. Ennakkoasetelmat ovatkin kiepsahtaneet kauden aikana päälaelleen, ja kouvolalaiset saapuvat Heteniityn kentälle jopa ennakkosuosikkiasemassa.

MYPA on tällä kaudella erikoistunut runsasmaalisiin peleihin, kuten joukkueen viimeisten viiden pelin tuloksistakin näkee. MYPA on iskenyt kuusi maalia FCV:n verkkoon ja seitsemän LPS:n verkkoon, mutta toisaalta JäPS-vieraspelissä nähtiin puolestaan käsittämätön romahdus, kun järvenpääläiset kylvettivät MYPA:a peräti lukemin 7-1. MYPA:n otteluista tällä kaudella peräti seitsemässä on tehty vähintään viisi maalia.

MYPA:n kovin nimi yläkerrassa on siis tällä kaudella jo 19 kertaa verkkoja heiluttanut Rämä, mutta viime peleissä Rämä on saanut rinnalleen Kaan Kovasen, joka on osunut kouvolalaisten viimeisissä viidessä pelissä peräti kuusi kertaa Rämän maalatessa viidesti. Viikinki-faneja kiinnostanee erityisesti Hettarilla hyvin muistetun Heikki Pulkkisen mahdollinen paluu Vuosaareen vierasjoukkueen paidassa. Pulkkinen on MYPA:n alakerran voimahahmo, ja hänen pelaamisestaan riippuu paljolti se, miten hyvin kouvolalaisten alakerta pitää lauantaina.

Viikinkien kauden vaikea jakso sai jatkoa perjantaina Nurmijärvellä, kun NJS käytti maalipaikkansa Viikinkien jäädessä jo kolmannessa perättäisessä pelissä ilman osumia. NJS:n ainoa riitti kotivoittoon 1-0, kun Viikingit ei päässyt ylärimaa lähemmäs maalia. Yksi keskeisiä tavoitteita lauantaina onkin se, että maalinteon lukko saadaan rikottua ja maaliton putki rikki.

Viikinkien osalta nousukarsintahaaveet alkavat olla jo varsin kaukaisia, sillä kärkijoukkue PEPO on jo seitsemän pisteen päässä. MYPA:lle Viikingit sen sijaan voi vielä tehdä hyvinkin kiusaa sen kärkijahdissa, sillä nousijajoukkueen toiveet ovat varmasti alkaneet heräillä sen kirittyä neljällä voitolla viidestä viimeisestä pelistä jo tasapisteisiin PEPO:n kanssa ja pisteellä ohi myös Gnistanista, kun huomioidaan oulunkyläläisiltä vielä vähennettävät kolme pistettä aiemman ottelun pöytäkirjaan merkitsemättömän pelaajan peluuttamisesta.

Viikinkien kannalta loppukaudesta on myös kiinnostavaa seurata nuorten pelaajien epäilemättä kasvavaa roolia ryhmässä. Viime peleissä avaukseen on noussut mm. Joonatan Parpala, joka onkin esiintynyt keskikentän keskellä edukseen.

Ottelu Viikingit-MYPA pelataan lauantaina 25.8. klo 17:00. Lipun saat kätevimmin ennakkoon osoitteesta lippu.fi/viikingit. Ottelulippu maksaa ennakkoon edullisimmalla toimitustavalla 9,50€. Portilta lipun hinta on 10€ aikuisilta ja 5€ alennusryhmiltä.