Viikinkien kauden toinen kotipeli on edessä jo keskiviikkona 17.5. Silloin Heteniityn kentälle saapuu kahdella vakuuttavalla voitolla kautensa aloittanut Salon Palloilijat. Molemmille joukkueille ottelu tulee vain kolmen päivän levon jälkeen, sillä kumpikin pelasi viimeksi lauantaina. Salolaisten joukkue on uusiutunut viime kaudesta niin valmennuksen kuin pelaajistonkin osalta, joten joukkueiden tilanne on varsin samanlainen.

SalPassa ohjat otti täksi kaudeksi käsiinsä TPS:n A-juniorit Suomen mestaruuteen luotsannut Jarkko Tallqvist, joka onkin tuonut mukanaan peräti seitsemän mestarijoukkueen nuorta pelaajaa, jotka hakevat läpimurtoaan aikuisten tasolle. Kokemusta joukkueesta sen sijaan katosi paljon, kun monelle tutut nimen Touko Tumanto ja Jukka-Pekka Tuomainen lopettivat uransa. Paljon joukkueessa voi odottaa puolustuksen johtohahmo Ville Rannikolta, joka on kuitenkin alkukauden viettänyt sairastuvan puolella. Uutena nimenä keskikentälle rutiinia tuo runsaasti Ykkösenkin kokemusta TPS:n paidassa hankkinut Santeri Peltola. Vaihtopenkiltä pelin loppua usein rauhoittamaan on tullut liigakokemustakin omaava Sunday Okodugha.

Salpa on kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussaan voittanut molemmat porilaisseurat, kun ensin FC Jazz kaatui kotikentällä numeroin 4-2. Viikinkienkin voittama MuSa taas kaatui vieraskentällä numeroin 0-1. Molemmissa peleissä on maalin ehtinyt tehdä Lucas Gabrielsson. Vahvasti on esiintynyt myös mm. MuSa:a vastaan rankkarin torjunut maalivahti Anton Lepola.

Viikinkien kausi on alkanut taistelevalla ilmeellä, ja Idän punaiset on voittanut kauden avauksessaan kotona MuSa:n dramaattisten vaiheiden ja yliajan voittomaalin jälkeen lukemin 3-2 sekä kiskonut itsensä takaa tasoihin KäPa:n vieraskentällä. Maalipörssin kärjessä keikkuu MuSa:a vastaan kahdesti osunut Emongo Osongo, ja vahvasti on esiintynyt myös laituri Hussein Mohamed, joka on syöttänyt osuman kummassakin alkukauden pelissä ja jonka jalasta syntyi myös MuSa-pelin voittomaali.

Kumpikin joukkue on pelityyliltään varsin nopeaan ja suoraviivaiseen peliin pyrkivä, joten ottelusta on odotettavissa vauhdikas. Kun vielä säätkin suosivat, kannattaa vuosaarelaisyleisön saapua Hettarin lehtereille katsomaan, miten SalPa onnistutaan tiirikoimaan auki.

Ottelu pelataan keskiviikkona 17.5. klo 18:30 alkaen Heteniityn kentällä. Liput otteluun saat kätevimmin ennakkoon osoitteesta https://www.lippu.fi/viikingit. Ennakkolippu maksaa edullisimmalla toimitustavalla (printtilippu) 9€. Portilta lipun hinta on 10€ aikuiselta ja 5€ eläkeläiselle tai opiskelijalle.