Viikinkien viikon toinen sopimusuutinen on Patrik Ahosen paluu Idän punaisiin. Jo kaudella 2014 Ykköstä Viikingeissä pelannut Ahonen on pelaaja, jolla on aina tiedetty olevan huima potentiaali. Kauden 2014 jälkeen Ahosen tie vei Legirus Interin ja HIFK:n kautta viime kesäksi Hakaan, missä vastuuta ei kuitenkaan irronnut toivotulla tavalla. Viime kesän saldoksi jäi kolme maalia reservijoukkue PS-44:n riveissä.

Ahonen on taitava, keskikentällä ja laidoilla viihtyvä pelaaja, jonka seuraaminen on parhaimmillaan huikeaa viihdettä. Ahonen oli pitkään Viikinkien junioriryhmän kirkkaimpia tähtiä ja nousi mukaan B-juniorijoukkueeseen jo 16-vuotiaana, A-juniorieihin jo 17-vuotiaana ja pelasi Ykköstä miesten kanssa 18-vuotiaana.

Ahonen ei toistaiseksi ole pystynyt täysin saamaan suurta potentiaaliaan esiin, mutta Viikingit ja kotiinpaluu voivat hyvinkin olla juuri se tekijä, jota lopulliseen läpimurtoon aikuisten tasolla vaaditaan. Nuorisoikäluokissa Ahosella on vyöllään maajoukkue-esiintymisiä ja hienoja kausia, ja taitonsa mies näytti myös Legirus Interin ylivoimaisessa, nelosta pelanneessa ryhmässä kesällä 2015, kun maaleja syntyi peräti 13.