Viikinkien kausi huipentuu kahtena seuraavana lauantaina tavalla, jota harva uskalsi kauden alla odotella. Edessä ovat nousukarsintapelit Klubi-04:ää vastaan. Lauantaina 14.10. klo 15:00 pelataan Heteniityn kentällä ja viikkoa myöhemmin ottelupari laitetaan pakettiin Töölön jalkapallostadionilla. Vastakkain ovat kaksi varsin erilaista ryhmää, ja ottelupari onkin pitkälti myös erilaisten pelitapojen kohtaaminen. Tuloksen lisäksi otteluparista löytyy muutakin kiinnostavaa seurattavaa: vastakkainasetteluita, pelaajia, joilla on taustaa molemmista ryhmistä ja kahden stadionin erilaiset pelialustat.

Klubi-04 pelasi vahvan kesäkauden häviten koko kesän aikana vain kahdesti: elokuussa MP:lle ja syyskuun alkupuolella sarjapaikastaan taistelleelle Kiffenille. Sen sijaan joukkuetta vaivasivat hiukan Viikinkien tapaan pistemenetyksiä tuoneet tasapelit. Niitä kertyi peräti kahdeksan kappaletta, eniten koko Kakkosessa kaikki lohkot huomioiden. Voittoja kauteen mahtui peräti 12.

Klubi-04 oli todella tehokas hyökkyspäässä ja tiivis alakerrassa, sillä sen voitoista peräti kahdeksan tuli kolmen tai useamman maalin marginaalilla. Omaan maaliin pikku-klubilaisilla pallo meni puolestaan enemmän kuin kerran vain kolmessa kesän peleistä. Isojen voittojen ja tiiviin puolustamisen seurauksena joukkueen maalierokin oli komeat 41 osumaa plussan puolella, koko Kakkosen toiseksi paras saldo AC Kajaanin jälkeen.

Klubi-04:n avainpelaajia ovat keskikentän kokenut, vielä viime kaudella Ykköstä isossa roolissa pelannut Valeri Minkenen, joka iski keskikentältä kesän aikana myös kymmenen maalia. Samoihin tehoihin on keskikentältä yltänyt myös Teemu Vertainen. Laidalta Klubi-04:llä vaaramomentin luo Didis Lutumba-Pitah, joka iski kesän aikana kahdeksan maalia.

Myös edustusjoukkue HJK:n riveissä nähtyjä Klubi-04:ää usein tälllä kaudella edustaneita pelaajia ovat laituri Enoch Banza, keskuspuolustuksen Valtteri Vesiaho. Heistä kuitenkin Vesiaho on viime peleissä vallannut paikan edustusjoukkueessa. Paljon liippuu Banzan ja Vesiahon lisäksi myös muiden nuorten edustusjoukkueen pelaajien, kuten maalivahti Markus Uusitalon mahdollisesta pelaamisesta. Halutessaan HJK voisi marssittaa reserviensä riveihin melkoisen vakuuttavan pelaajaryhmän. Yhteispelin kannalta tämä ei kuitenkaan välttämättä olisi hyvä ratkaisu.

Viiden ottelun voittoputkella Kakkosen kauden päättänyt Viikingit puolestaan löysi varsin hyvin permanenttinsa kauden lopulla, ja yllätyksiä kokoonpanossa tuskin paljon nähdään. Hiukan muutoksia aiheuttaa se, että Teemu Honkaniemen ja Benjamin Thurlingin varoitustilit täyttyivät viimeisessä sarjapelissä. Puolustuksen oikeaa laitaa päävalmentaja Alexander Baranov joutuu varmasti miettimään eniten, sillä Honkaniemen poissaolo jättää sinne aukon ja Ville Varilankaan vamma ei näillä näkymin mahdollista pelaamista. Keskikentällä voi puolestaan odottaa Bob Diasonaman ottavan Benjamin Thurlingin paikan keskikentän keskustassa. Pari pelikieltoa ei Idän punaisten peliä kuitenkaan kaada, sillä pitkin kautta joukkueesta on noussut hyvin paikkaajia kulloistenkin poissaolijoiden tilalle, ja valmennusjohdon voi luottaa löytävän ratkaisut nytkin.

Viikinki-ryhmässä on parikin pelaajaa, joille Klubi-04 on tuttu ryhmä. Herkullisin asetelma olisi voinut olla maalitykki Joel Paatelaisella, joka siirtyi viime kesän jälkeen HJK-reservien riveihin, mutta jäi alkukaudesta vähälle vastuulle. Viikinkeihin kesken kesän palattuaan Paatelainen on ollut tulikuumassa vireessä tehden yhdeksän maalia kahdeksassa kakkosen pelissään ja cupin puolella vielä kolme lisää. Paatelainen ei kuitenkaan voi otteluparissa pelata siirtosopimuksensa ehtojen mukaan. Syöttöjä Paatelaiselle seistemän maalin ohella jaelleeseen ja viime kaudella Klubi-04:n riveissä pelanneeseen laitaväkkärä Hussein Mohamediin, jonka harhautuksille ei juuri pysäyttäjää ole tällä kaudella Kakkosesta löytynyt, kohdistuukin paljon odotuksia hyökkäyspään tehoista. Hyökkäyksen paikan saattaa ottaa Viikinki-kapteeni Simon Thurling tai viime peleissä tehokkaasti esiintynyt Nemanja Biga.

Oman pienen momenttinsa karsintapariin tuovat kotikentät, joista Heteniityn kentän luonnonnurmi ei ole ollut tänä kesänä parhaassa kunnossaan, ja viimeisen viikon sateet varmasti tekevät kentästä vielä raskaamman. Töölössä puolestaan pelataan tekonurmella, jolla pallo liikkuu tasaisesti, mutta jonka pomppuihin ja erilaiseen tuntumaan pitää myös totutella. Pelialustoiden vuoksi kummallakin joukkueella lienee pieni etu omassa kotipelissään, tutulla pelialustalla, joka poikkeaa paljon vastustajalle tutusta alustasta.

Ensimmäinen osaottelu pelataan Heteniityn kentällä lauantaina 14.10. klo 15. Liput otteluun saat kätevimmin ennakkoon osoitteesta https://www.lippu.fi/viikingit. Ennakkolippu maksaa edullisimmalla toimitustavalla (printtilippu) 11€. Portilta lipun hinta on 12€ aikuiselta ja 7€ eläkeläiselle tai opiskelijalle. Ennakkolippu tulee lippu.fi:n sivuille myyntiin ottelun alla.Otteluun käyvät normaalisti Viikinkien kausikortit ja jäsenkortit.