Viikingit saa lauantaina 4.8. mielenkiintoisen vierailijan, kun Helsingin paikalliskamppailu jatkuu kotipelillä Laajasalon Palloseuraa vastaan. Kevään kamppailussa Viikingeiltä tylyn 1-9 -rökityksen saanut LPS on tukevasti A-lohkon viimeisenä, mutta viime pelien otteet LPS:lta ovat osoittaneet, että mitään varaa ylimielisyyteen ei laajasalolaistenkaan vastustajilla ole. Viikingeille voitto paikallispelistä olisi kullanarvoinen Idän punaisten pyrkiessä kuromaan lohkon kärkeä kiinni.

LPS pelasi synkän kevätkierroksen, jonka aikana pistetili karttui vain yhdellä ainokaisella tasapelipisteellä, jonka antoi kierroksen päätteeksi kärkijoukkue PEPO. Syyskierroksen alulla laajasalolaiset ovat kuitenkin osoittaneet piristymisen merkkejä, vaikkei pistesaldo olekaan karttunut kuin toisella tasapelipisteellä, jonka LPS sai vieraskentältä FCV:a vastaan. Kevätkierroksen murskatappiot ovat kuitenkin kääntyneet niukoiksi tappioiksi ja laajasalolaisten peli on hiljalleen alkanut toimia paremmin. Viikinkienkään on siis turha lähteä peliin edellisen LPS-ottelun hurlumhei mielessään.

Laajasalolaisten hyökkäyspää on tuottanut viimeisissä neljässä pelissä seitsemän maalia, eli tehoja alkaa myös hiljalleen löytyä. Edellisissä kymmenessä ottelussa oli tehty vain kuusi osumaa. Tehokkuudesta pääosa on ollut viime kauden Kolmosessa huikeat maalimäärät takoneen Topi Rihtniemen kontolla. Tehonsa löytänyt Rihtniemi on osunut viimeisissä neljässä pelissä neljä kertaa, kun edellinen maali oli kauden avausottelusta.

Puolustuspäässä LPS päästää yhä liikaa maaleja, sillä viimeisiin neljään peliin joukkue on antautunut 14 kertaa. Sekin on kuitenkin lievää parannusta alkukauden liki neljän päästetyn maalin keskiarvoon nähden. PEPO:n nollaaminen ja Gnistanin pitäminen viime hetkiin asti tasalukemissa 1-1 kuitenkin kertovat, että LPS osaa myös puolustaa silloin kun peli kulkee. LPS:n putoaminen lohkosta alkaa olla tässä vaiheessa jo selviö, mutta kunniansa ja ylpeytensä puolesta taisteleva laajasalolaisryhmä voi olla hyvän päivän sattuessa yllättävänkin kinkkinen vastus.

Viikingit menetti edellisessä pelissä Mikkelissä kitkerästi kahden maalin johdon viimeisen parinkymmenen minuutin aikana, kun tällä kaudella aika ajoin näkyneet johtoasemassa pelaamisen vaikeudet tulivat taas esiin. Jälleen voi kuitenkin olla tyytyväinen siihen, että Idän punaiset pelasi hyvää ja tehokasta jalkapalloa noin 70 minuutin verran. Kaikki eväät hyvään loppukauteen ja kunnon haasteeseen kärkipaikan suhteen ovat siis olemassa, kunhan viimeiset palaset Viikinkien pelillisessä palapelissä löytävät paikkansa. Paljon pisteitä ei kuitenkaan voida enää hukata.

LPS-peliin Viikingit saa takaisin yhden ottelun pelikieltonsa kärsineen Joel Paatelaisen, joka haluaa varmasti toistaa edellisen LPS-pelin hattutemppunsa. Muutenkin Idän punaisten ryhmä on varsin hyvässä tilanteessa sikäli, että valmennusjohto voi valita ottelun kokoonpanon ilman loukkaantumishuolia tai pelikieltoja.

Lohkon tilanne on yhä äärimmäisen tiukka, vaikka PEPO onkin nykäissyt hieman eroa muihin. 27 pisteellä lohkoa johtavan PEPO:n lähimpänä takaa-ajajana on Gnistan, jolla on koossa kolme pistettä vähemmän. Gnistanista kahden pisteen päässä on JäPS:n, Viikinkien ja MP:n kolmikko, joilla kaikilla on koossa 22 pistettä. Vielä pisteen päässä kyttäävät MYPA ja Pallo-Kissat.

Putoamisviivan alla siis LPS on kahdella sarjapisteellä jo käytännössä varma putoaja, mutta sen yläpuolella 14 pisteen NJS, 16 pisteessä olevat PKKU ja FCV sekä vielä 18 pisteen JIPPO käyvät tiukkaa kamppailua kahden muun putoajan paikan välttämisestä.

Ottelu Viikingit-LPS pelataan lauantaina 4.8. klo 17:00 Heteniityn kentällä. Lipun saat kätevimmin ennakkoon osoitteesta lippu.fi/viikingit. Ottelulippu maksaa ennakkoon edullisimmalla toimitustavalla 9,50€. Portilta lipun hinta on 10€ aikuisilta ja 5€ alennusryhmiltä.