Viikingeillä on tänä kesänä Kakkosen A-lohkossa kaksi paikallisvastustajaa, ja molemmat kohdataan vieraskentillä seuravan viikon aikana. Ensin Idän punaiset matkaavat perjantaina 18.5. Laajasaloon sarjanousija LPS:n kotikentälle ja perjantaina 25.5. edessä on lohkon ennakkosuosikin, viime kesänä Ykkösestä pudonneen Gnistanin kohtaaminen Oulunkylässä. Ennakkoasetelmissa LPS saattaa vaikuttaa joukkueista heikommalta, mutta jo tähän mennessä on ehditty nähdä, ettei yhtäkään peliä tällä tasolla voiteta ennakkoon paperilla.

LPS on saanut kauden aluksi kovan kurssin siitä, mitä pelaaminen Kakkosen tasolla vaatii. Ryhmä on hävinnyt tähänastiset neljä otteluaan ja päästänyt omaan päähänsä yli neljä maalia ottelua kohti. Vastustajan päässä maaliverkko on venynyt vain kahdesti. Petrattavaa on siis pelin kaikilla osa-alueilla.

Kahden ensimmäisen pelin jälkeen ovat Mikkelin Pallo-Kissoja ja Gnistania vastaan kärsityt tappiot kuitenkin venyneet isoiksi vasta otteluiden lopussa, kun LPS on joutunut takaa-ajajana ottamaan riskejä. Näissä peleissä joukkue on pysynyt jo paljon paremmin kokeneempien vastustajiensa kyydissä. MiPK sai ensimmäisen maalinsa vasta 82. minuutilla minkä jälkeen syntyi vielä kaksi lisää. Gnistan puolestaan teki voittomaalin vasta 65 minuutin pelin jälkeen ja lopullisesti tuokin peli ratkesi vasta viimeisellä kymmenellä minuutilla Gnistanin iskiessä kahdesti. Laajasalolaisten pelin suunta on muutenkin raporttien mukaan paranemaan päin.

LPS:n riveissä kannattaa erityisesti seurata huimat maalilukemat viime kesän Kolmosessa tykittäneen Topi Rihtniemen otteita. Rihtniemi avasi jo maalitilinsä Kakkosen ensimmäisellä kierroksella JIPPO:a vastaan, ja pystyy varmasti maalintekoon jatkossakin jos laajasalolaisten joukkuepeli tuottaa paikkoja. Ongelma on toistaiseksi ollut se, että kovin paljon kontrolloituja hyökkäyksiä LPS ei ole pystynyt rakentamaan.¨

Viikingit pääsi viime sunnuntaina pelaamaan ensi kertaa tänä kesänä Heteniityn kentän nurmella, ja tuloksena oli taistellen saavutettu voitto Mikkelin Pallo-Kissoista lukemin 3-2. Viikinkien sankarina kunnostautui erityisesti kahdesti kulmatilanteista pallon maaliin puskenut Pierre Nlate. Voittomaali taas merkittiin Cico Touren nimiin.

MiPK-ottelu oli siinä mielessä tyypillinen tämän kevään Viikinki-ottelu, että Idän punaiset avasi pelin hyvin ja painoi vahvalla liikkeellä pelin vastustajan päähän, mutta ensimmäisen vartin jälkeen ote menetettiin ja vierailija sai sekä rangaistuspotkun että johtomaalin. Toisen jakson alusta Viikingit taas ryhdistäytyi ja kampesi erikoistilanteiden avulla ja hiukan MiPK-maalivahdinkin avustamana hienosti kahden maalin karkumatkalle. Mikkeliläiset pystyivät vielä kaventamaan, mutta sen lähemmäksi ei kiri riittänyt, ja pisteet jäivät Vuosaareen.

Toistaiseksi Viikinkien neljä peliä ovat tuoneet kaksi voittoa ja tasapelin, mikä Viikinkien mittapuulla on ihan mukava kauden avaus. Usein kesä on Vuosaaressa lähtenyt paljon hitaammin käyntiin. Päävalmentaja Alexander Baranov peräänkuulutti edellisen pelin jälkeen omiensa otteisiin tasaisuutta, ja LPS:aa vastaan nähdään, onko valmennusjohdon pussista löytynyt keinoja alun jälkeisen notkahduksen saamiseen pois Idän punaisten otteista.

Viikingit matkaa Laajasaloon pisteryöstöretkelle perjantaina 18.5. klo 19:00. Ottelu pelataan Laajasalon tekonurmella.