Viikingit palaa maaottelutauon jälkeen tositoimiin Kakkosen kolmeksi viimeiseksi kierrokseksi. Ensimmäisenä kantona kaskessa on lauantaina Heteniityn kentälle saapuva Pallokerho Keski-Uusimaa, joka taistelee vielä kiivaasti sarjapaikastaan. Vielä eivät Idän punaisetkaan voi toisaalta hengittää aivan vapautuneesti, sillä viiden pisteen kaula putoamisviivalle voi vielä huveta ohueksi ellei pistepussi kartu. Toisaalta voitto PKKU:sta varmistaisi lopullisesti jo sarjassa säilymisen, ja tasaisessa sarjassa ylöspäin kipuaminenkin käy voitoilla nopeasti.

PKKU tulee otteluun vain pisteen turvavälillä putoamisviivan alla vaanivaan NJS:aan, eikä putoamista vastaan taistelevan keravalaisryhmän taistelutahtoa varmasti sovi epäillä. Lisäksi PKKU on vierasjoukkueena ollut kauden aikana vaarallisempi kuin kotonaan – keravalaisten kuudesta voitosta neljä on tullut vieraskentällä ja pisteet lähtivät kesällä PKKU:lle mm. Gnistanilta Oulunkylässä.

Viimeisissä otteluissaan keravalaiset ovat ottaneet arvokkaat voitot niin LPS:sta kuin FCV:stakin – vaajakoskelaiset kärsivät peräti murskatappion 8-2. Toisaalta ylemmän kastin ryhmät PEPO, JäPS ja MiPK ovat osoittautuneet liian vahvoiksi, eikä PKKU ole pystynyt niitä juuri uhkaamaan.

PKKU:n hyökkäyksen ilmeinen syömähammas on 11 kertaa kauden aikana osunut liukasliikkeinen Hedi Khayat, joka on saatava Heteniityllä kuriin. Muuten PKKU:n riveistä puuttuvat ehkä kaikkein kirkkaimmat tähdet, mutta joukkueen tasainen ryhmä tekee yhtenäisesti töitä ja iskee terävästi vastaan. Viikinkien onkin pystyttävä hallitsemaan palloa ja maltettava odottaa tilaisuuttaan keravalaisia vastaan.

Idän punaisille taukoa edeltänyt peli Mikkelissä MP:n vieraana toi pettymyksen, kun kotijoukkue karkasi alussa liian kauas, eikä takaa-ajo riittänyt lopussa kuin maalin päähän lukemiin 3-2. Positiivisena puolena Joel Paatelainen katkaisi yli kuukauden maalittoman putken ja ottelun loppu oli Viikingeille positiivinen, joten PKKU:ta vastaan voidaan pyrkiä ylläpitämään pelin lopun hyvää ilmettä.

Viikinkien kannalta sarjatilanne on putoamisen suhteen jo melko turvallinen, mutta pisteitä kaivataan yhä. Ylöspäin matkaa on sarjan ylemmälle puoliskolle – eli kuudennelle sijalle – neljä pistettä, ja sarjakärkeen seitsemän pistettä. Erot ovat sarjassa pienet, ja lähes jokaisella voitolla on vielä mahdollista poimia sijoituksia sarjassa ylöspäin, joten pelattavaa riittää vielä viimeiseen kolmeen otteluun. Viimeisellä kierroksella voi tarjolla olla vielä kuninkaantekijän paikka, kun kausi päättyy kotiotteluun kärkisijasta taistelevaa PEPO:a vastaan.

Ottelu Viikingit-PKKU pelataan lauantaina 15.9. klo 17:00. Lipun saat kätevimmin ennakkoon osoitteesta lippu.fi/viikingit. Ottelulippu maksaa ennakkoon edullisimmalla toimitustavalla 9,50€. Portilta lipun hinta on 10€ aikuisilta ja 5€ alennusryhmiltä.