Palloliiton liittohallitus vahvisti torstain kokouksessaan Kakkosen lohkojaon kesälle 2018. Lohkojako pysyi alustavan suunnitelman mukaisena, eli Viikingit pelaa tulevana kesänä itäisessä A-lohkossa. Viikinkien lisäksi lohkossa ovat mukana mikkeliläisseurat MP ja Pallo-Kissat, vanha tuttu JIPPO Joensuusta, kovaa nousua tekevä PEPO Lappeenrannasta, Kymenlaakson voimatekijät KTP ja paluun liiton sarjoihin tekevä MYPA, Uudenmaan seuroista PKKU, Legirus, JäPS ja nousija NJS sekä paikallisvastustajana Ykkösestä pudonnut Gnistan. Edessä on siis vierailuita useille perinteikkäille jalkapallopaikkakunnille lohkossa, jossa lohkovoitto on tähtäimessä monella ryhmällä.

Lohkossa pelaa peräti kolme Kolmosesta Kakkoseen tulevaksi kesäksi nousevaa ryhmää. Tämän ei pidä antaa hämätä, sillä sekä JIPPO että MYPA ovat perinteiltään vahvoja seuroja, jotka ovat toipumassa tilapäisestä notkahduksesta ja NJS:n vahvuuden Viikingit taas tuntee jo viime kesän jatkoaikaan saakka venyneestä cup-kamppailusta. Joensuulainen JIPPO on pelannut vuosikaudet Viikinkien kanssa samalla sarjatasolla Ykkösessä. Viime kauden putoaminen Kolmoseen edusti pohjakosketusta, josta ryhmä nyt palailee. MYPA puolestaan on liigatason kestomenestyjä, jonka edustuksen talousvaikeudet romahduttivat hetkeksi kokonaan pois jalkapallokartalta.

PEPO Lappeenrannasta on tuoreempi seura korkeimmilla sarjatasoilla. Sen nousu nykyiselle tasolle alkoi oikeastaan vuonna 2009 tapahtuneesta fuusiosta Rakuunoiden kanssa. Viime kesänä joukkue kuitenkin esitti hyviä otteita A-lohkossa päätyen lopulta tasapisteisiin Klubi-04:n kanssa ja maalierolla lohkokolmoseksi. Lappeenrannassakin haetaan seuraavaa askelta ja pääsyä nousukarsintaan, ja muskeleita esiteltiin jo viime kesänä mm. nappaamalla KäPa:ssa loistavan alkukauden pelannut Cherif Ndiaye kesken kesän Lappeenrantaan.

Jos JIPPO ja MYPA ovat perinteikkäitä seuroja, voidaan samaa hyvällä syyllä sanoa ehkä lohkon ennakkoon suurimmasta suosikista KTP:sta. Kotkalaiset jäivät Viikinkien tapaan viime kesänä rannalle nousukarsinnassa AC Kajaanin oltua vahvempi molemmissa osaotteluissa. Lohkonsa se kuitenkin voitti jättäen taakseen mm. Viikingit nousukarsinnassa pudottaneen Klubi-04:n. Kotkalaisilla on käynnissä uuden päävalmentajan haku Jallu Rantasen pestin päätyttyä, mutta varmaa on että Arto Tolsa Areenalla pelaa myös tulevana kesänä nousumielessä koottu ryhmä, joka haluaa nimiinsä niin lohkovoiton kuin Kymenlaakson herruuden MYPA:a vastaan.

Perinteinen jalkapallokaupunki on myös Mikkeli, jolla on tarjota lohkoon mielenkiintoinen paikalliskamppailu, kun kaupungin perinteiset voimatekijät Mikkelin Palloilijat ja Mikkelin Pallo-Kissat ottavat toisistaan mittaa. Pikkuveljen asemassa yleensä ollut Pallo-Kissat onnistui viime kesänä kääntämään paikalliskamppailun hyväkseen loppukaudesta. Isoin odotuksin kesään lähtenyt MP taas oli lähellä vajota jopa putoamisviivan alle. Toista vastaavaa kesää MP ei varmasti halua, joten panostuksia voi Keskuskentälläkin odottaa.

Uudenmaan ryhmistä puolestaan sekavaan tilanteeseen venäläisomistuksen vetäytymisen jälkeen jäänyt FC Legirus pystyi yllättävänkin hyvin selviämään menneestä kaudesta erityisesti maalitykki Aleksi Pahkasalon johdolla. Menossa on toiminnan trimmaaminen uusien taloudellisten vaatimusten mukaiseksi, ja haasteita Vantaalla riittää, mutta viime kaudesta jäi varmasti tukku uskoa tekemiseen taskuun.

PKKU ja JäPS puolestaan tekevät asioita tutun varmasti panostaen omaan juniorityöhönsä. Niitä tuskin kannattaa odotella nousutaisteluun, mutta vahva taustatyö takaa sen, että tekemisessä säilyy korkea laatu kaudesta toiseen. Nurmijärveltä ponnistava NJS on äkkiä ajatelleen lohkossa ehkä ennakkoon todennäköisin putoamiskamppailuun osallistuja, mutta cupin peli viime kesänä muistutti Viikinkejä hyvin siitä, ettei Klaukkalastakaan irtoa mitään ilmaiseksi.

Viikinkien paikallisvastustaja tulevana kesänä on myös kovaa luokkaa, sillä kauden mittaiseksi jääneen visiitin Ykköseen tehnyt Gnistan pelaa tulevana kesänä myös A-lohkossa. Surkean alkukauden jälkeen Ykkösessä hyvän loppukauden pelannut Gnistan sai loppukauden seuraa luotsanneen Roberto Nuccion jatkamaan laivan peräsimessä, ja Oulunkylässä panostetaan edelleen voimakkaasti sekä juniorityöhön että edustusjoukkueeseen.