Viikingit saa loppukaudeksi kovan luokan vahvistuksen hyökkäyspäähänsä, kun kahdella viime kaudella Viikinkien sisäisen maalipörssin voittanut Joel Paatelainen palaa Heteniitylle. Paatelainen siirtyi kauden 2016 jälkeen Viikingeistä HJK:n organisaatioon Klubi-04:ään. Nyt on edessä paluu Viikinkeihin, jonka riveissä Paatelainen iski kahden kauden aikana 35 ottelussa yhteensä 20 maalia.

Keväällä ja alkukaudesta loukkaantumisista kärsinyt Paatelainen ei saanut pelikuntoon palattuaan hyvän alkukauden pelanneessa Klubi-04:ssä enää luottoa ja peliaika jäi Töölössä vähiin. Kuudessa pelissä hajaminuuteilla ei maaleja syntynyt, ja paluu Heteniitylle oli kaikkien kannalta järkevä vaihtoehto.

Paatelainen tuo Viikinkien hyökkäyspäähän suoraviivaisen ja isokokoisen vaihtoehdon, ja hänen voisi ajatella sopivan hyvin Idän punaisten vauhdikkaaseen suunnanmuutospeliin. Paatelainen on myös erikoistilanteissa ja keskityspalloissa erinomainen pelote ja tuo lisää kilpailua Max Mäkelän ja Emongo Osongon tähän asti hyvin hoitamille hyökkääjän tonteille.

Paatelainen on heti pelikelpoinen, ja saattaa olla mukana jo illan cupin ottelussa Klaukkalassa.