Hienon pelaajasopimusviikonlopun päätös saattaa hyvinkin olla se odotetuin sopimus, sillä nimensä jatkosopimukseen Idän punaisten kanssa on laittanut myös maalitykki Joel Paatelainen. Sopimuksen myötä Viikingit on varmistanut nyt avainpalaset niin puolustuslinjaan kuin hyökkäyspäähänkin. Lisäksi keskikentän avainhahmoista Jesse Mutikainen jatkaa ensi kesään. Palaset ovat siis hyvin paikallaan menestyksekästä kesää 2018 ajatellen.

Joel Paatelainen saapui Viikinkeihin ensimmäistä kertaa kesäksi 2015, ja Kalle Sorjan alaisuudessa suoraviivainen ja röyhkeä kärkimies valtasi pian paikan ykköskokoonpanossa päättäen tuolloin kauden komeasti kahdeksalla osumalla kesän viimeisissä yhdeksässä pelissä. Yhteensä maaleja syntyi koko kesänä kaksitoista.

Loukkaantumisten myötä Paatelaisen pelit jäivät kesällä 2016 kahteentoista kamppailuun, mutta maaleja syntyi niissäkin kahdeksan, ja vaikeaa kautta pelannut Viikingit oli aina Paatelaisen kentällä ollessa aivan eri ryhmä kuin ilman ykköskärkeään. Mies iski muun muassa kaksi maalia Viikinkien säilymisen kannalta kriittisen tärkeässä ottelussa FC Ålandia vastaan vieraskentällä.

Kesäksi 2017 Paatelainen siirtyi HJK-reserviryhmä Klubi-04:ään, missä tilaisuutta ei kuitenkaa jostain syystä tullut, ja kesän puolivälissä Paatelainen teki paluun Idän punaisiin. Loppu onkin historiaa, sillä Idän punaisissa kahdeksassa Kakkosen ja kolmessa cupin pelissä syntyi yhteensä 12 osumaa, eli maalitahti kohosi jo yli maalin ottelua kohti. Jos ensi kesänä on odotettavissa lähellekään samaa ilotulitusta, on Viikingeillä käsissään ehkä Kakkosen kovin kärkimies.