Viikingit pääsee äitienpäiväsunnuntain kotipelissä 13.5. oikealle kotinurmelleen yhden pelin mittaisesta evakosta Kartanolla. Heteniityn kentän kunto sallii jo pelaamisen, joten sunnuntain mikkeliläisvierailija Pallokissat pääsee kyläilemään Viikinkien ykköskotiin. Kartanon vaihtumisen Hettarin nurmeen voi toivoa näkyvän myös Idän punaisten otteissa, jotka jättivät kotikauden avanneessa JäPS-pelissä toivomisen varaa. Viime kesän Kakkosen kauden aikana Viikingit hävisi Heteniityn kentällä vain kerran, ja kotitaika on toivottavasti säilynyt myös talven yli.

Vierailija Mikkelin Pallokissat avasi voittotilinsä kolmannessa ottelussaan kotikentällä LPS:aa vastaan. Aiemmat kaksi peliä toivat tappiot sarjan ennakkosuosikeihin kuuluville Gnistanille ja PEPO:lle – tosin Gnistan-tappio voi kabinetissa vielä kääntyä Pallokissojen voitoksi, sillä Gnistan peluutti ottelussa pelaajaa, jota ei ollut merkitty pöytäkirjaan. MiPK:n protesti ottelusta on vielä käsittelyssä.

LPS-ottelussakin näytti pitkään, ettei MiPK saa maalia aikaan ja laajasalolaiset roikkuvat tasapelissä, mutta lopussa toppariosastolta löytyi ratkaisuvoimaa kun Tommi Ekmark nostettiin hyökkäyksen kärkeen ja mies nakuttikin kolme maalia noin viiteentoista minuuttiin. Onkin mielenkiintoista nähdä, kokeileeko Pallokissa-luotsi Janne Moilanen uutta maalitykkiään yläkerrassa myös Viikinkejä vastaan. Ratkaisuvoimaa nimilistan puolella Pallokissoilla riittää kyllä, sillä joukkueen riveissä pelaa myös Veikkausliigan kaikkien aikojen maalitilaston kakkonen, Rafael.

Pallokissojen riveistä runsaasti mediahuomiota ovat keränneet talven aikana Ekmarkin identtiset kolmoset. LPS-pelin ratkaisseen Tommi Ekmarkin lisäksi MiPK voi laittaa puolustuslinjaansa kaksi muuta identtistä hahmoa, kun veljet Sami ja Miika Ekmark asettuvat rivin jatkoksi. Koko kolmikko on myös Kakkosen tasolle laadukkaita pelimiehiä. Pellavapääkolmikon otteita onkin mielenkiintoista tarkastella kentällä.

Viikingit on aloittanut kautensa voitolla PKKU:sta vieraskentällä, tappiolla kotona JäPS:lle ja vierastasapelillä FCV:n kotikentällä. Kauden kaksi ensimmäistä ottelua olivat Idän punaisilta vielä melko sekavaa ja rauhatonta peliä, mutta FCV-tasapeli antoi jo merkkejä siitä, että rytmi on löytymässä. Palloa pystyttiin kontrolloimaan ja liikuttamaan paljon edellisiä pelejä paremmin, ja vaikka FCV pystyikin pitämään nollan omassa päässään, oli Viikingit ottelussa ohjaksissa. Jos peli kehittyy Vaajakoskella nähtyyn suuntaan, voi tulosta odottaa jo sunnuntaina voiton muodossa.

Vaajakosken ottelussa ilon aiheena oli Viikinkien rinkiin kauden alla liittyneen Cico Touren vahva peli. Toure tuli toisella jaksolla vaihdosta kentälle ja piristi hieman otettaan pelistä menettäneen Viikinkien peliä erinomaisesti. Viimeistelyt kimmahtelivat vielä ohi maalista, mutta Toure näytti jo niitä elkeitä, joilla maaleja syntyi viime kesänä Kiffenissä runsaasti.

Toinen tyytyväisyyden aihe helatorstain ottelussa oli luonnollisesti nollapeli omassa päässä. Pierre Nlaten paluu Jan Eklundin rinnalle keskuspuolustukseen vapautti Jesse Mutikaisen keskikentän pohjalle, ja tämä kolmikko pystyi erinomaisesti tukkimaan keskustan FCV:n lähestymisyrityksiltä. Kun myös Tomi Kurvinen ja Jere Pulkkinen hoisivat omat tonttinsa laidoilla ja Denis Pervov torjui loput maalilla, näytti Viikinki-alakerta mukavan vakaalta.

Sunnuntaina otteluun lähdetään siis molempien joukkueiden osalta ainakin lievän positiivisissa tunnelmissa. Sunnuntai-iltana 13.5. klo 18:30 nähdään, kumpi joukkueista saa lähteä positiivisissa tunnelmissa myös tulevaan viikkoon. Yleisön kannalta sään ennustettaan olevan aurinkoinen ja lämmin, joten Hettarin katsomossa kelpaa paistatella niin äitienpäivän viettäjien kuin muunkin yleisön.