Viikingit on saanut jälleen tärkeän palasen ensi kauden ryhmäänsä, kun kesän 2017 Idän punaisten ykkösmaalivahti Denys Pervov on solminut jatkosopimuksen. Pervov ottaa hoitaakseen Viikinkien maalivahtivalmentajan tehtävät, mutta on tarpeen tullen käytettävissä myös kentällä tulevana kesänä.

Pervov on kokenut maalivahti, jolla on meriittejä aina Ukrainan pääsarjaa ja Yhdysvaltain yliopistosarjoja myöten. Hän on Suomessa ehtinyt edustaa Viikinkien lisäksi mm. oululaisia AC Oulua, Tervareita ja FC OPA:aa. Ennen viime kautta muutama kausi oli ehtinyt vierähtää alemmilla sarjatasoilla Jokereiden ja Spartakin riveissä, mutta kesä 2017 osoitti, että taso riittää vielä helposti Kakkosen peleihin. Pervov olikin yksi menneen kauden ehdottomista onnistujista pelaten ottelusta toiseen Idän punaisten avaavana maalivahtina. Pervov olikin iso tekijä siinä, että Viikingit hävisi Kakkosen kauden aikana vain kolmesti.

Nuorten maalivahtilupausten Aku Talkan ja Tomi Honkaniemen kannalta Pervovin läsnäolo myös tulevalla kaudella on erinomainen asia. Pervov pystyy omalla kokemuksellaan ja osaamisellaan viemään nuoria kollegoitaan eteenpäin. Vaikka Pervovin rooli muuttuukin nyt enemmän valmennuksen suuntaan ja nuorilla maalivahdeilla on tilaisuus ottaa tason riittäessä avauksen paikka itselleen, Pervovin läsnäolo tuo kuitenkin tilanteeseen vakautta ja antaa valmennusjohdolle varman vaihtoehdon tolppien väliin.