Viikinkien ja Mikkelin Pallo-Kissojen ottelun tauottua Viikinki-luotsi Alexander Baranov ei lähtenyt selittelemään tappiota, vaan totesi ettei joukkueen maltti ja järki tällä kertaa riittänyt lopun painetilanteessa. Minään katastrofina päävalmentaja ei johtoaseman menetystä kuitenkaan pitänyt.

– Johtotilanteessa – tai oikeastaan missä tilanteessa tahansa – tarvitaan järkeä. Pelaaja ei voi kentällä vain sokeasti noudattaa ohjeita, vaan pitää osata reagoida tilanteisiin. Vähän niin kuin sotilaan sodassa pitää osata käyttää omaa päätään. Tänään emme osanneet pelata ihan niin järkevästi kuin olisi pitänyt.

Voiton myötä menetettiin kaksi sarjapistettä, mutta nekin pitää suhteuttaa: kauden mittaan pelit kääntyvät joskus yllättävästi.

– Meillä on ollut tällä kaudella pelejä, joista olemme saaneet pisteitä vähän ansaitsematta. Nyt oli peli, josta olisimme ehkä ansainneet enemmän pisteitä. Meillä oli paikkoja ratkaista peli, mutta toisaalta niin oli vastustajallakin. Olen kuitenkin peliesitykseen ihan tyytyväinen, eikä tämä tulos ole meille mikään iso tragedia.

Viikinkien kausi jatkuu ensi viikon lauantaina 4.8. kun Idän punaiset isännöivät Helsingin paikallispelissä Laajasalon Palloseuraa.