Viikinkien voittoisan harjoituspelin jälkeen päävalmentaja Alexander Baranov oli leppoisissa tunnelmissa. Peli oli tässä vaiheessa vielä ymmärrettävästi keskeneräistä, ja taktisestikin oli tehty valintoja niin, että mahdollisimman moni pääsi pelaamaan riittävästi.

– Tämä oli kauden ensimmäinen – tai tavallaan viimeinen – peli. Tässä haettiin enemmän tuntumaa ja heräteltiin päätä muistamaan miten pelataan. En odottanut fyysisesti ihmeitä, mutta peli ja vastustaja olivat tähän vaiheeseen ihan sopivia.

FC Espoo sai useamman avopaikan, mutta ne eivät päävalmentajaa huoleta. Kyse oli pitkälti taktisista valinnoista.

– Lähdimme pelaamaan kolmen alakerralla, koska meillä oli kuusi puolustajaa ja halusimme kaikille mahdollisimman tasaisesti peliaikaa. Se avasi omaa päätä jonkin verran.

Näyttöä antavien pelaajienkaan osalta päävalmentaja ei halua vielä antaa tuomiotaan.

– Kentällä näki, ketkä ovat pelanneet meillä koko kauden ja tietävät mitä haluamme tehdä. Olipa taktiikka tai pelipaikka mikä vain, he tietävät mitä tehdä. Uusien pelaajien, kuten Misael (Rearte) tai Behar (Zymberi) kohdalla näkee, että he tarvitsevat aikaa. Joonatan (Parpala) on mennyt hyvin eteenpäin ja hän onnistui hyvin tänään.

Seuraavan kerran Viikingit pelaa vasta vuodenvaihteen jälkeen, kun tammikuussa kohdataan jälleen FC Espoo, tällä kertaa vieraskentällä.