Viikinkien ja Ilveksen välisen Suomen cupin lohkovaiheen ottelun tauottua päävalmentaja Alexander Baranov löysi omiensa pelistä paljon hyvää, vaikkei lukemiin 3-0 päättyneen ottelun tulos ollut tietenkään toivottu.

– Aloitimme ottelun hyvin, pelasimme kurinalaisesti ja hyvällä asenteella, kuten olimme laittaneet tavoitteeksi. Sitten vastustaja sai pelinsä kulkemaan ja dominoi tapahtumia. Sitä saattoi odottaa, sillä tiesimme, että Ilves on vahva. Pystyimme kuitenkin puolustamaan aika hyvin ensimmäiseen maaliin saakka. Siinä oli hiukan epäonnea, kun pallo kimposi pelaajista ja maalivahti ehti jo lähteä väärään suuntaan. Lopussa sitten vastustajalta nähtiin pari erittäin hyvää, vahvaa hyökkäystä laitojen kautta, niitä ei ollut paljon mahdollisuuksia estää.

Peli hävittiin, eikä tappio tietenkään tyydytä kunnianhimoista valmentajaa ja joukkuetta. Pelistä on kuitenkin mahdollista oppia paljon.

– Sanoin pelin jälkeen, että tulos ei ollut hyvä. Kolme maalia omiin on paljon ja nolla tehtyä maalia on liian vähän. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen peli. Kaikki yrittivät parhaansa, mutta kaikki eivät vielä jaksa tällaista vauhtia ottelun loppuun asti. Meillä oli myös hyviä paikkoja maalintekoon ja maalin syntyminen jäi viimeistelystä kiinni.

Ensi viikonloppuna pelattavaan FC Lahti -kotipeliin Ilves-ottelu antoi tärkeitä eväitä.

– On tärkeää että pelaajat oppivat tästä tappiosta, mutta myös ymmärtävät, että näin vahvoja vastustajiakin vastaan me pystymme pelaamaan ja olemaan ajoittain jopa parempia ja tekemään maalin.

Seuraava cupin lohkovaiheen peli on Viikingit – FC Lahti. Se pelataan Talin jalkapallohallissa lauantaina 3.2. klo 15:00.