Viikinkien päävalmentaja Alexander Baranov oli PKKU:n viime hetken tasoitusmaalin jälkeen luonnollisesti pettynyt voiton karkaamiseen käsistä. Läpi kauden vaivannut loppuhetkien passiivisuus ja valuminen omaan päähän maksoi jälleen arvokkaita pisteitä, eikä aivan lopullista varmistusta sarjapaikallekaan saatu vielä. Lopun vaihtojen kanssa viivyttely jäi harmittamaan päävalmentajaa.

– Olisi pitänyt vaihtaa aiemmin, että olisimme saaneet kentälle vielä hiukan juoksuvoimaa. Loppu olisi pitänyt pystyä pelaamaan aggressiivisemmin. Nyt meidän krooninen ongelmamme tuli taas esiin: valuimme viime hetkillä liian alas ja annoimme avaimet vastustajalle.

Loppua lukuunottamatta pelissä oli päävalmentajan silmään paljon hyvääkin.

– Ensimmäinen jakso oli täysin meidän hallussamme, vastustajalla ei ollut silloin oikeastaan lainkaan tilaisuuksia. Saimme paikkoja ja pidimme painetta heidän päässään.

Ottelussa tuli myös ikäviä uutisia niin loukkaantumis- kuin pelikieltotilanteenkin kannalta.

Jan (Eklund) on nyt sivussa loppukauden, koska varoituksen myötä hän saa kaksi peliä pelikieltoa. Cico (Toure) jouduttiin vaihtamaan tauolla loukkaantumisen takia.

Kauden viimeisiinkin otteluihin jäi vielä pelattavaa, sillä matemaattisesti putoaminenkin on vielä mahdollista vaikka se vaatisikin melkoisia ihmetekoja PKKU:lta ja NJS:lta.

– Vielä on pelattava kaksi peliä. Olisimme halunneet varmistaa sarjapaikan jo tänään ja sillä mielellä lähdimme peliin, että tänään hoidamme sen pois päiväjärjestyksestä.

Viikingit pelaa seuraavan kerran ensi viikon lauantaina, jolloin edessä on vieraspeli Joensuussa JIPPO:n vieraana. Viimeinen kotipeli on lauantaina 29.9. kun Viikingit isännöi Hettarilla PEPO:a.