Viikinkien ja Gnistanin ottelun tauottua maalittomissa lukemissa oli päävalmentaja Alexander Baranov näkemäänsä melko tyytyväinen. Voitto kotikentällä olisi toki maistunut, mutta erityisesti nuorten pelaajien hyvä esiintyminen vastuullisessa paikassa miellytti.

– Olen melko tyytyväinen näkemääni. Meillä oli tänään keskikentällä nuoret Ayuub Abdi ja Joonatan Parpala, laidassa Patrik Ahonen ja toisella jaksolla tuore mies Lauri Karjalainen. Heidän esiintymisensä oli toiveita herättävää. Varsinkin keskustan Ayuub ja Joonatan olivat vahvoja. Laitapelaajat tekivät hyvin töitä puolustussuuntaan, mutta ylöspäin odotan heiltä vielä lisää.

Nuorten pelaajien vastuu johtui osin poissaoloista, mutta kyseessä on myös tietoinen valinta loppukautta ajatellen.

– Muutokset olivat osin pakon sanelemia, mutta kyllä me myös haluamme nyt loppukaudella ajaa nuoria pelaajia sisään tulevaisuutta ajatellen. Uusien pelaajien kasvattaminen vastuuseen on tärkeä osa valmentamista.

Itse peli oli tasainen, ja myös siihen voi Baranovin mukaan olla tyytyväinen.

– Pelillisesti olimme hyvin mukana. Meillä oli varsinkin ensimmäisellä jaksolla hyviä mahdollisuuksia maalintekoon. Kyllä tähän myös pelillisesti voi olla tyytyväinen.

Viikingit pelaa seuraavan kerran ensi viikon perjantaina 17.8. Silloin Idän punaiset vierailevat Nurmijärvellä NJS:n kotiluolassa.