Viikinkien ja Laajasalon Palloseuran ottelun jälkeen Idän punaisten päävalmentaja Alexander Baranov oli yhtä epäuskoisissa tunnelmissa kuin moni muukin. Viikingeillä oli ottelun aikana paikkoja ratkaista ottelu moneenkin kertaan, mutta tällä kertaa LPS-maali tuntui olevan kuin noiduttu.

– Mitä tässä voi sanoa? Jos me emme saa palloa metristä maaliin, niin… Meillä oli paikkoja aivan tarpeeksi, mutta lopulta sitten vastustaja iski kun emme niitä käyttäneet.

Baranovkin myönsi, että myös LPS oli vastaiskuissaan vaarallinen.

– Totta kai, sanoinkin pelaajille puoliajalla, että LPS:n ensimmäisen jakson vastaiskut olivat meille varoitus: tämä joukkue on vaarallinen. Toisella jaksolla saimme heidät pidettyä melkein kokonaan ilman paikkoja ennen erikoistilannemaalia. Lopussa kun haimme parhaimmillaan yhdellä puolustajalla pelaten tasoitusta tuli tietysti vielä vastaiskupaikkoja.

Paljon puhetta katsomossa herättäneistä tuomariratkaisuista päävalmentaja ei halua puhua.

– Minä olen valmentaja, en voi vaikuttaa siihen. Meidän pitää pelata sen mukaan, mikä tuomarilinja on.

Ensi viikonlopun Gnistan-otteluun Baranov lupailee muutoksia.

– Meidän pakostikin muutettava joitain asioita, koska Teemu (Honkaniemi) ja Ben (Thurling) ovat pelikieltojen takia poissa. Se tietää pelillisiäkin muutoksia.

Viikingit pelaa seuraavan kerran ensi viikon lauantaina 11.8. Silloin kotikentällä saadaan vastaan toinen A-lohkon helsinkiläisryhmä, Gnistan. Paikallispelien saldo on siis mahdollista vielä kääntää Kipinää vastaan voitolliseksi.