Viikinkien ja FC Espoon taistelun tauottua taivas pimeni lähenevän ukonilman alla. Viikinki-luotsi Alexander Baranov ei luonnollisesti ollut hänkään valoisimmalla mahdolliselle tuulella. Olihan tarjolla ollut voitto karannut käsistä Viikinkien menetettyä johtoasemansa kahdesti. Jälleen kerran johtoasemassa pelaaminen osoittautui hankalaksi.

– Pitäisi osata pelata fiksummin johtoasemassa. Tappiolla tarvitaan tempopeliä ja vauhtia, mutta johtoasemassa pitäisi pystyä hallitsemaan palloa eikä roiskia palloa vastustajalle.

Pelissä oli kuitenkin päävalmentajankin silmin paljon hyvää.

– Pääsimme hyvin ylös laitojen kautta ja pelissä oli onnistuneita takakiertoja. Meillä oli yksi kärki kentällä ja keskityksiin pyrittiin. Sekin onnistui ja saimme paljon keskityspaikkoja, mutta keskitysten ja viimeisten ratkaisuiden laatu ei riittänyt. Siinä kaivattaisiin lisää laatua. Kenttä on parantunut ja nyt pystyimme pelaamaan 5-6 syöttöä peräkkäin omille eikä pelistä tullut pelkkää tennistä. Varsinkin alussa saimme painettua FC Espoon painettua omaan päähänsä ja silloin peli olisi pitänyt ratkaista.

Päävalmentaja ei tappiota selittele, vaikka Viikinkien olisi voinut ajatella ansainneen voiton hallittuaan peliä ja luotuaan useita hyviä paikkoja.

– Paikkoja oli tietysti tänään voittaa peli, mutta “melkein” ei lasketa eikä tolpista ja ylärimoista saa maaleja. Töitä pitää vielä tehdä.

Seuraavan kerran Viikingit pelaa perjantaina 18.8. Espoossa, missä vastaan asettuu sarjan hännillä majaileva Etelä-Espoon Pallo.