FC Viikinkien noustua viimeisellä kierroksella Kakkosen B-lohkon voittoon ohi Salon Palloilijoiden, oli päävalmentaja Alexander Baranov luonnollisesti tyytyväinen mies. Vaikeasta asetelmasta lauantaina alkanut kamppailu paikasta nousukarsintaan meni lopulta kaikkien draaman sääntöjen mukaan, kun voitto oli karata käsistä ja lopussa iskettiin silkalla tahdolla vielä voittomaali.

– En oikein tiedä, mitä tapahtui. Tämä on kuin jokin ihme. Meillä oli tänään aloittaessa ehkä viiden prosentin mahdollisuus, ja se toteutui, kun kaikki muutkin pelit menivät meidän toiveidemme mukaan. On vaikea ymmärtää, että niin hyvin pelannut SalPa hävisi kaksi viimeistä peliään, mutta en halua spekuloida sillä. Meidän kautemme jatkuu, ja se on tärkeintä.

Ottelu oli Viikingeiltä näyttävää peliä ja maalipaikkoja riitti vaikka kuinka isoon voittoon. Toisella puoliajalla tilanne kuitenkin oli karata Idän punaisten käsistä.

– Ensimmäinen puoliaika oli täysin meidän hallussamme, meillä ei ollut siinä mitään hätää ja olisimme voineet tehdä paljon enemmänkin kuin kaksi maalia. Toisella puoliajalla vastustaja sitten sai yhden kavennusmaalin ja meidän pojilta vähän hermot pettivät ja pallo alkoi karkailla. Myös se vaikutti, että meidän piti vaihtaa kaksi pelaajaa varoitusten takia. Ajattelimme siinä jo tulevaa cupin peliä. Lopussa taistelimme kuitenkin hienosti ja nousimme voitoon vaikeassa paikassa.

Viikinkien kautta on siis jäljellä vielä kolmen ottelun verran: Cupin neljännen kierroksen koitos joka tuo paikan lohkovaiheeseen ja joka pelataan PKKU:ta vastaan 9.10. mennessä sekä kaksi nousukarsintapeliä, joissa vastustajaksi arvottiin tänään Klubi-04.