Viikinkien ja Kiffenin lauantaisen harjoitusottelun jälkeen Idän punaisten päävalmentaja Alexander Baranov harmitteli joukkueen heikosti sujunutta ensimmäistä jaksoa. Lähestyvällä Kakkosen kaudella ei puolikkailla hyvillä peleillä pisteitä oteta, vaan peli olisi saatava rullaamaan alusta saakka.

– Jostain syystä ensimmäisellä jaksolla sovitut asiat eivät onnistuneet. Emme saaneet syöttöjä omille emmekä lähteneet ylöspäin niin nopeasti kuin oli sovittu. Toisella puoliajalla ilme oli jo paljon parempi, ja saimme tehtyä niitä asioita, joita piti. Mutta miksi emme pelanneet niin alusta asti? Meidän pitää vielä parantaa paljon ennen kauden alkua.

Viikinkien kärkipään ykkösnimi Joel Paatelainen oli vielä sivussa, vaikka paluu onkin hyvässä vauhdissa. Hänen sijaansa testissä yläkerran piikkipaikalla antoivat näyttöjä australialaiset Marco Turpeinen ja Tivon Megase. Nuoret pelaajat väläyttivät pari kertaa.

– Tosiasia on, että meiltä puuttuu vielä hyökkääjä. He (Turpeinen ja Megase) ovat nuoria poikia joilla on vielä totuttelemista joukkueeseen, pelitapaan ja varmaan vuorokausirytmiinkin. Takana on vasta muutamat treenit. Ei heiltä voi vielä odottaa kovin isoa roolia. Ilman Paatelaista me pelaamme nyt ikään kuin puoli pelaajaa vajaalla, ja kesäksi tarvitaan vielä hyökkääjä. Muutama avauskokoonpanon paikka on muutenkin vielä ratkaistava.

Viikingeillä on edessä vielä yksi harjoituspeli ennen Kakkosen kauden alkua. Se pelataan lauantaina 21.4. Tampereella TPV:n vieraana.

– TPV on meille hyvä mittari ennen kauden alkua. Heillä on vahva joukkue, joka tulee varmasti olemaan kärkipäätä.