FC Viikinkien joukkueen rakentuminen myös tulevaa kesää varten on hyvällä mallilla, sillä eilisten pelaajasopimusuutisten lisäksi myös valmennusduo Alexander Baranov ja Vitali Suetov jatkavat Viikinkien riveissä tulevaan kauteen. Erinomaista työtä tehnyt valmennusduo on saanut pelaajiston luottamuksen ja onnistunut ajamaan pelilliset ajatuksensa sisään tehokasta, suoraviivaista ja vauhdikasta jalkapalloa pelanneeseen Idän punaisten ryhmään.

Baranovin ja Suetovin ensimmäinen kausi on ollut jo nyt menestys, sillä harva odotti Viikinkien taistelevan nousukarsintapaikasta viimeiseen otteluun saakka. Samalla on edetty myös Suomen Cupissa lohkovaihetta edeltävälle kierrokselle, joten kaudelta on otettavissa vielä kaksikin merkittävää menestystä, jos viimeiset ottelut menevät parhaalla mahdollisella tavalla.

Yhtenä valmennusduon onnistumisena voi pitää sitä, että Baranov ja Suetov ovat löytäneet olemassa olevasta pelaajaryhmästä vahvuuksia. Valmennusduo auttoi esimerkiksi kesällä 2016 pieneen rooliin jääneet Jan Eklundin ja Jere Pulkkisen sarjan eliittiin omilla pelipaikoillaan ja teki aiemmin hyvänä topparina tunnetusta Jesse Mutikaisesta yhden sarjan parhaista puolustavista keskikenttäpelaajista. Myös silmää pelaajahankinnoille on löytynyt, sillä täksi kaudeksi ryhmään tulleet vahvistukset kuten Pierre Nlate, Hussein Mohamed tai Denis Pervov ovat osoittautuneet erinomaisiksi hankinnoiksi.

Iloisten pelaaja- ja valmennusuutisten myötä on hyvä lähteä pelaamaan kauden 2017 ratkaisupelejä niin Kakkosessa kuin Suomen Cupissakin.