Viikinkien napattua hienon tasapelin FC Lahtea vastaan sai päävalmentaja Alexander Baranov kommentoida ottelun kulkua varsin mieluisissa merkeissä. Idän punaiset nousi kahden maalin takaa tasoihin aivan suomen kirkkainta huippua edustavaa lahtelaisryhmää vastaan ja paransi pykälän verran edellisestä pelistä, jossa Ilves haastettiin vain ajoittain.

– Ilves oli meille ensimmäinen testi tämän tason vauhdissa pelaamisesta. Nyt olimme oppineet siitä ja pystyimme parempaan suoritukseen. Onnistuimme siinä, mitä halusimme tehdä, taktiikkamme toimi ja tulos oli hyvä. Olen tyytyväinen siihen, että lähdimme pelaamaan hyvällä asenteella, kunnioittamaan kilpailua ja vastustajaa.

Simon Thurlingin loppuhetken maalipaikka ja lahtelaisten ehkä hieman kevyesti vihelletty rankkari saivat monet miettimään, olisiko jopa voitto ollut ansaittu. Baranov ei tähän spekulointiin kuitenkaan lähde.

– En ala sitä miettiä. Rankkarista en osaa sanoa, oliko se oikein vai ei. Paikkoja oli molemmin puolin. Alku oli meille vaikea, mutta aloimme läpi ottelun uskoa itseemme ja sitä kautta pystyimme pelaamaan paremmin. Tulosta tärkeämpää on kuitenkin se itseluottamus, jota tästä pelistä saamme. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Viikingit on nyt kohdannut kaksi lohkon liigajoukkuetta, jotka edustavat aivan terävintä Suomen huippua. Seuraava vastustaja on Ykkösen tasolta, mutta pelien helpottumista Baranov ei odota.

– En tiedä ovatko muut pelit yhtään näitä helpompia. Meidän pitää joka tapauksessa pelata omalla tavallamme ja pitää asenne yhtä hyvänä kuin se nyt oli. Sillä tavoin voimme pärjätä.