Viikinkien ensimmäisen Heteniityn kotipelin tauottua sunnuntaina päävalmentaja Alexander Baranov oli luonnollisesti tyytyväinen pisteisiin. Oman joukkueen peliotteista löytyi sekä positiivista että parannettavaa: erikoistilanteiden tehokkuus miellytti, mutta muuten peliotteisiin kaivataan vielä tasaisuutta.

– Voitto oli totta kai tärkeä saada. Aloitimme taas vahvasti, mutta sitten otteissamme tapahtui notkahdus, kuten parissa aiemmassakin pelissä. Oikeastaan tiedämmekin miksi niin käy, se on ihan omasta tekemisestämme kiinni ja siinä meidän pitää parantaa, että saamme otteemme tasaisemmiksi. Kopissa päätimme sitten, että otamme pelin takaisin haltuun, ja se onnistui. Ei voitto helpolla tullut, mutta eipä näissä peleissä saa koskaan mitään helpolla.

Viikingit iski toisella jaksolla kahdesti kulmapotkuissa. Erikoistilanteiden vaarallisuus on vahvuus, jota Viikinkien pitääkin pystyä käyttämään.

– Erikoistilanteet ovat meille tällä hetkellä vahvuus, ja tällä kentällä niiden merkitys vielä korostuu. Pierre (Nlate) teki kaksi maalia, jotka olivat meille tärkeitä. Maalintekopaikkojen saaminen muuten on kyllä vielä kovin vaikeaa. Tänään niitä jo syntyi muutama.

Baranov ei halua liiemmin verrata sunnuntain peliä edellisiin, sillä pelien lähtökohdissa on paljon eroa.

– Emme ole vielä niin vahvoja, että voisimme pelata vain omaa peliämme vastustajasta välittämättä. Meidän pitää mukautua vastustajaan ja tavoitteet ovat joka pelissä vähän erilaiset riippuen siitä onko peli kotona vai vieraissa ja kuka on vastassa. Siksi ei kannata liikaa verrata pelejä toisiinsa.

Seuraavan kerran Viikingit pelaa perjantaina 18.5. kun Idän punaiset matkaavat kesän ensimmäiseen paikallispeliin, joka pelataan Laajasalossa paikallisen LPS:n vieraana.