Viikinkien Mikkelin Palloilijoille kärsimän kotitappion jälkeen päävalmentaja Alexander Baranov pystyi helposti nimeämään syyn tappioon. Viikingeille tuli liikaa virheitä, joista vastustaja pääsi iskemään osumia tarpeettoman helposti. Syitä virheisiin löytyy monelta suunnalta, mutta selvää on, että keskiviikon JIPPO-kotipeliin mennessä virheitä on pelistä karsittava jos pisteitä mielitään.

– Meille tuli yksinkertaisesti liikaa henkilökohtaisia virheitä. Jäimme katselemaan tilanteita vierestä, olimme vähän myöhässä ja saimme itsemme ongelmiin. Minun pitää miettiä, missä tein vääriä valintoja ja meidän on yhdessä katsottava peiliin. Meille on nyt tehty kahdessa pelissä yhteensä seitsemän maalia, ja sellaisella määrällä päästettyjä maaleja emme pärjää. Tänään oli tietysti poissaolojakin, kuten kapteeni Teemu Honkaniemi, niilläkin on vaikutuksensa.

Ottelun alku oli Viikinkien hallintaa, ja otteen menettäminen mietitytti myös päävalmentajaa.

– Pelasimme ensimmäisen 30-40 minuuttia hyvin kunnes vastustaja pääsi tekemään maalin. Ehkä teimme sitten jotain väärin tauolla, koska ote katosi. Yrityksen puutteesta ei kuitenkaan ollut kyse, sillä pelaajat taistelivat kyllä loppuun asti ja vielä kolme maalia tappiollakin jaksoimme yrittää kavennusta ja saimmekin yhden maalin. Teimme tänään kaksi maalia ja normaalisti sen pitäisi riittää ainakin joihinkin pisteisiin.

MP:n vahvuus ei päävalmentajan mukaan yllättänyt.

– Tiesimme kyllä, että heillä on laadukas joukkue. Sanoinkin pelaajille ennen ottelua, että vastustaja on laadukkaampi kuin sarjataulukko kertoo. Puhuimme myös siitä, että MyPa-pelissä päästetyt kolme maalia olivat liikaa.

Keskiviikkona 20.6. Viikingit pääsee yrittämään kurssin korjaamista jälleen kotikentällä. Silloin Hettarille saapuu JIPPO Joensuusta, ja toivottavasti tunnelmat juhannukseen lähtiessä ovat iloisemmat!