Viikinkien päävalmentaja Alexander Baranov oli luonnollisesti pelin jälkeen pettynyt tappioonIdän punaisten jäämiseen lohkon viimeiseksi. Cupin pelien Baranov näki kuitenkin hyödyttäneen Viikinkejä, jolle kovat pelit tarjosivat oppia ja osoittivat kehittämisen paikkoja.

– Ensimmäisellä jaksolla pelimme oli tänään vaikeaa. Meillä ei tänään ollut yhtään varsinaista hyökkääjää käytössä, ja sen vuoksi peli yläkerrassa meni hankalaksi. Yritimme muuttaa peliämme, luopua keskityksistä ja pelata maata pitkin, mutta emme osaa sitä pelitapaa riittävän hyvin. Toisella jaksolla teimme hiukan muutoksia ja paransimme paljon. Vaikeaa pelaaminen kuitenkin on ilman hyökkääjää.

Suomen cupista Baranov näkee olleen paljon hyötyä.

– Olemme saaneet useita hyviä pelejä kovia vastustajia vastaan ja oppineet siitä, mitä kovemmalla tasolla vaaditaan. Samalla hyviä vastustajia vastaan myös heikkoudet ja kehittämisen paikat näkyvät paremmin. Puolustuksemme ei ole riittävän tasapainoinen ja hyökkäyksessä olemme liikaa Joel Paatelaisen varassa. Näitä asioita pitää kehittää kesää ajatellen.

Viikinkien kauden alku häämöttää kuuden viikon päässä, joten aikaa valmistautumiseen ja kehittämiseen on vielä hyvin. Kakkosen kausi alkaa Idän punaisten osalta 28.4. vierasottelulla PKKU:ta vastaan.